НАТО попередив про десятки тисяч солдатів РФ біля кордонів України
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО попередив про десятки тисяч солдатів РФ біля кордонів України

НАТО попередив про десятки тисяч солдатів РФ біля кордонів України
Джерело:  online.ua

Російське військове командування все ще підтримує агресивну загрозу для України біля спільного кордону, відзначили на рівні керівництва НАТО.

Джерело: сайт Альянсу

За словами генерального секретаря Єнса Столтенберга, російська сторона після нібито зниження напруги у березні-квітні все ще залишила десятки тисяч військовослужбовців у прикордонних регіонах разом з технікою та озброєнням.

“Хоча Росія відкликала деякі війська, в Україні та біля неї залишаються десятки тисяч, а також значна кількість зброї”, - наголосив він.

Водночас російська влада продовжує обмежувати судноплавство у Чорному морі, а також через Керченську протоку. Ця пасивна агресія викликає “серйозну стурбованість” поміж державами-союзницями.
Генсек НАТО додав, вони докладатимуть спільних зусиль для підтримки всіх стратегічних партнерів.

Загострення війни з Росією

У березні російська сторона оголосила про раптові й неанонсовані військові навчання, які нібито не несли загрозу жодній іншій державі. Кремль пояснював їх своїм суверенним правом на переміщення армій російською територією та загрозою з боку НАТО та України.

Ця фантомна загроза стала приводом для перекидання понад 100 тисяч солдатів зі зброєю та технікою до українських кордонів. Наприкінці квітня було оголошено про припинення навчань, однак фактично це мало що змінило.

Своєю чергою голова Міноборони Андрій Таран у середині травня констатував, що Росія не поспішає виконувати свої обіцянки щодо відведення військ від нашого кордону, що підтверджують і західні партнери України, які пильно стежать за ситуацією.

Українська оборона фіксувала тоді повільне відведення живої сили на південному напрямку, однак нерухомість військової техніки водночас. Агресорська сторона відвела всього 4 тисячі військовослужбовців від кордонів України — корпус, який брав участь у навчаннях в окупованому Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?