У Путіна зухвало відповіли на пропозицію України по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна зухвало відповіли на пропозицію України по Донбасу

У Путіна зухвало відповіли на пропозицію України по Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна категорично проти пропозиції глави української делегації в Тристоронньої контактній групі Леоніда Кравчука перенести переговори контактної групи по Донбасу з Мінська. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що не Кравчуку вирішувати, в якому форматі буде працювати переговорний механізм.

Джерело: ТАСС

Лавров вимагає припинити "демонізувати" офіційний Мінськ і самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Що стосується перенесення переговорів, то Лавров зухвало огризнувся на адресу Кравчука і дав зрозуміти, що команда Путіна не погодиться на переговори по Донбасу ні в якому іншому місці.

"Що стосується заяви пана Кравчука, в принципі, він, звичайно, глава делегації, але не йому вирішувати, як буде далі працювати Контактна група. Контактна група створена в контексті пакету документів, який був схвалений на саміті в Мінську в лютому 2015 року та потім затверджений резолюцією РБ ООН ", - відповів Лавров на пропозицію Кравчука.

Російський міністр також вважає, що теми з примусовою посадкою літака Ryanair режимом Лукашенка під приводом мінування і питання врегулювання в Донбасі не перетинаються. І попередив, що якщо Україна продовжить наполягати на перенесенні переговорів по Донбасу з Мінська, то Москва розцінить це як привід "ухилитися" від виконання своїх зобов'язань по Мінським домовленостями. Правда, Лавров забув згадати, що команда Путіна, яка також підписала цей документ, його і зовсім не читала, оскільки жодного взятого на себе зобов'язання за весь час так і не виконала.

"Я б все ж таки не плутав сюжети, якщо, звичайно, українська сторона не хоче знайти який-небудь привід, щоб ухилитися остаточно від виконання своїх обов'язків. Сподіваюся, Франція і Німеччина, як співавтори Мінських домовленостей, не дозволять це зробити", - поставив Лавров точку в питанні перенесення переговорів по Донбасу з Мінська.

Що пропонує Кравчук

Голова делегації Києва Леонід Кравчук вважає, що після інциденту з посадкою літака Ryanair в Мінську і блокуванням авіасполучення з Білоруссю учасники ТКГ не зможуть проводити засідання оффлайн в Мінську. Він пропонує для зустрічей контактної групи знайти новий нейтральний майданчик.

З цією пропозицією українська сторона буде звертатися до всіх учасників переговорного процесу. Перш за все звернення адресують представникам ОБСЄ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?