ЗСУ зазнали втрат на Донбасі від снайперського вогню з ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ зазнали втрат на Донбасі від снайперського вогню з ОРДЛО

ЗСУ зазнали втрат на Донбасі від снайперського вогню з ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Українські сили у зоні бойових дій на сході потрапили під ворожий снайперський вогонь, який завдав смертельного поранення одному з бійців ЗСУ.

Джерело: ОТУ “Північ”

За оприлюдненими даними, інцидент з цинічним порушенням режиму припинення вогню стався у четвер, 27 травня. Випадок зафіксували на українських позиціях неподалік від населеного пункту Новотошківське на Луганщині.

“В результаті снайперського пострілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення не сумісне з життям. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника. На обстріл російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь у відповідь”, - заявили в ОТУ.

Зазначається, що наразі на місці події знаходяться представники бригади та групи оперативного реагування Військової служби правопорядку ЗСУ.

“Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін”, - додали у командуванні.

В цілому на рівні штабу Операції Об’єднаних сил констатували 9 порушень режиму з боку окупантів за попередню добу 26 травня. Станом на ранок у четвер ворог вже від початку доби відзначився стріляниною з великокаліберних кулеметів під Пісками на Донеччині та з мінометів 120-го калібру, гарантометів і БМП під Причепилівкою.

“На ворожі обстріли українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед українських захисників за минулу та поточну добу немає. Про всі факти порушень Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контрольована українськими військовослужбовцями”, - резюмували у штабі.

Обстріли зі снайперської зброї у зоні бойових дій стали найбільш значущою причиною втрат серед особового складу ЗСУ за останні місяці. На найвищому рівні Київ звертав увагу на саме такі порушення режиму припинення вогню як найбільш деструктивні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?