Київ різко дорікнув НАТО за рішення на тлі загострення з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Київ різко дорікнув НАТО за рішення на тлі загострення з РФ

Київ різко дорікнув НАТО за рішення на тлі загострення з РФ
Джерело:  online.ua

На рівні Міністерства закордонних справ виступили з жорстким доріканням у бік представників НАТО через планування саміту союзників у червні без залучення української сторони.

Джерело: міністр Дмитро Кулеба

За словами дипломата, який виступив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем ОБСЄ Хельгою Шмід, офіційний Київ не розуміє мотивації Альянсу в умовах нової ескалації у протистоянні з Росією.

“Ми розуміємо бажання союзників провести закритий саміт, щоб обговорити трансатлантичну єдність, приклади таких самітів були, зокрема в 2017 році в Брюсселі. Але, якщо чесно, ми абсолютно не розуміємо, як можна проводити закритий саміт НАТО на тлі агресивних дій РФ проти України в чорноморському регіоні й проти членів альянсу, я маю на увазі останні результати розслідування в Чеській Республіці. Цього ми зрозуміти не можемо, як можна не знайти формату участі України в саміті цього року”, - наголосив Кулеба.

НАТО та Україна

Упродовж останніх тижнів представники Альянсу різного рівня, зокрема й особисто генеральний секретар Єнс Столтенберг, провели безліч консультацій та переговорів з іноземними лідерами й військовослужбовцями з приводу України та бойових дій на сході.

У березні світову спільноту сколихнули новини про перекидання російським режимом десятків тисяч солдатів, техніки та озброєння до західних регіонів, які межують з Україною. Також тисячі військовослужбовців були залучені до навчань в окупованому Криму.

Навіть після прямих заяв Кремля про нібито відведення напруга ледь спала. За словами генсека Столтенберга, російська сторона після зниження напруги у березні-квітні все ще залишила десятки тисяч військовослужбовців у прикордонних регіонах разом з технікою та озброєнням.

Утім, окрім засудження політики Кремля, обговорень на різних рівнях та заяв про підтримку України у НАТО не вдаються до однозначних рішень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?