Меркель дорікнули за слабку допомогу Україні у війні з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель дорікнули за слабку допомогу Україні у війні з Росією

Меркель дорікнули за слабку допомогу Україні у війні з Росією
Джерело:  online.ua

Лідер німецької партії Союз 90/Зелені Роберт Хабек після поїздки в зону ООС в складі делегації ЄС дорікнув команді канцлерки Німеччини Ангели Меркель за слабку підтримку України. Він вважає, що Берлін кинув на призволяще Україну в війні з Росією. Звинувачення Хабека викликали гнівну реакцію в уряді ФРН.

Джерело: Deutschlandfunk

Німецький політик обурений, що Німеччина завершує російський "Північний потік-2", а в команді Меркель хочуть зняти санкції з Росії, які були введені через Україну. Він нагадує, що тим часом Росія перекидає війська до українських кордонів, продовжує окупацію Криму, а команда російського президента Володимира Путіна публічно загрожує вторгненням в Україну.

"Коли на іншу країну нападають, у нас є можливість допомогти. Але Німеччина не постачає Україні ні медевакі, ні прилади нічного бачення, ні техніку для знешкодження боєприпасів", - пояснює Хабек свою позицію.

Представник "зелених" вважає, що влада Німеччини знущається над Україною в питанні надання оборонного озброєння, хоча і розуміє, що Україна бореться не тільки за себе, але і захищає безпеку Європи. Хабек закликає команду Меркель схаменутися і посилити підтримку України, оскільки якщо вона програє, це буде запрошенням для Росії влаштувати ескалацію і інші конфлікти.

Політик вважає правильним і дипломатію, і переговори у врегулюванні конфлікту на Донбасі, але зазначає, що при цьому в українських солдат повинні бути доступні ПНБ, пристрої розвідки, знешкодження боєприпасів і медевакі. Він додав, що зараз Україна відчуває себе на самоті, поки в Європі обмежуються заявами і закликами до переговорів.

Вступ України в НАТО - як оцінює шанси політик Німеччини

Що стосується вступу України в НАТО, то Хабек поки не бачить шансів для нашої країни. Він закликав Київ запастися терпінням.

"Ні! Прямо зараз це неможливо. Це теж загострить ситуацію. Україна повинна запастися терпінням. Конкретні дії, конкретна допомога - ось що можна зробити зараз для порятунку людських життів", - підсумував Хабек.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?