Меркель жорстко закликали негайно припинити підтримку Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель жорстко закликали негайно припинити підтримку Путіна

Меркель жорстко закликали негайно припинити підтримку Путіна
Джерело:  online.ua

Силова політика президента Росії Володимира Путіна наближається все ближче до кордонів Європи. Міністр у федеральних і європейських справах землі Гессен, членкиня партії ХДС Люція Путтріх закликає команду Ангели Меркель і лідерів ЄС зайняти чітку позицію щодо РФ, щоб уникнути нападу Москви.

Джерело: The European

Путтріх нагадала Меркель і Європі, що Путін демонстративно показує, що не є ні партнером, ні тим більше другом ЄС. Тому вся Європа зараз повинна проявити солідарність, щоб дати його силовий політиці рішучу відсіч.

"Путінська Росія поводиться не як надійний партнер ЄС, і вже тим більше не як друг. Навпаки. Агресивна зовнішня політика Росії все ближче наближається до європейських кордонів. Це зачіпає всіх нас і має фактично викликати рефлекс солідарності в ЄС. Якщо на когось з нас нападуть, це вдарить по всім нам. Це вимагає розуміння "МИ" у зовнішній політиці ", - пише Путтріх в своїй колонці.

Вона вважає, що перш за все Німеччина повинна повністю переосмислити своє ставлення до Путіна і Росії. Путтріх закликає Меркель чітко і ясно пояснити главі Кремля, що Берлін не потерпить ніяких політичних вбивств, політичного ув'язнення або залякування.

"Нам потрібна чітка позиція, а не курс обіймів. Президент США Джо Байден нещодавно відреагував дуже рішуче і вислав з країни ряд російських дипломатів, підозрюваних в підтримці хакерських атак на урядові установи США. Америка чітко позиціонувала себе і показала Росії свої кордони. Якщо ЄС хоче бути глобальним гравцем, він повинен також чітко уявляти свою позицію ", - вважає німецький політикиня.

Путтріх згадала ситуацію в Чехії з вибухами на складах зброї, до яких прчіастни російські спецслужби, Україну, де путінська Росія вже восьмий рік веде війну на Донбасі і окуповує Крим, Фінляндії та Швеції, які все більше страждають від політики російської експансії в регіоні Балтійського моря.

"Не тільки європейська, а й німецька зовнішня політика повинна враховувати ситуацію. Придушення реальності не допоможе. Чехія, США, Україна - ці ключові слова повинні бути для нас попередженням. З "Північним потоком-2", чому ми стаємо союзниками російської силової політики по відношенню до наших партнерів на сході? Наша позиція повинна бути дуже ясною. Ми рішуче реагуємо на провокації, незалежно від того, чи стосуються вони нас самих або наших друзів, і ми не дозволяємо розділяти себе політично або економічно. Нам потрібна чітка позиція, а не лінія найменшого опору ", - підсумувала Путтріх.

Позиція Меркель по Росії

Команда Ангели Меркель виступає проти посилення санкційного тиску на Росію, незважаючи на численні провокаційні дії РФ на кордоні з Україною і ситуації навколо отруєння та ув'язнення опозиціонера Олексія Навального.

Крім того, Берлін намагається переконати американського лідера Джо Байдена в безпеці і вигідності для всіх Північного потоку-2, намагаючись врятувати російський проєкт.

У Бундестазі також розмірковують над тим, щоб використовувати трубопровід Північний потік-2 як "запірний механізм", щоб була можливість припиняти поставки газу по ньому, якщо Росія скоротить обсяги газу, які транспортуються через Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?