У Байдена озвучили попередження Путіну через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена озвучили попередження Путіну через Україну

У Байдена озвучили попередження Путіну через Україну
Джерело:  online.ua

США дуже уважно стежать за відведенням військ Росії від кордонів України, оскільки точних підтверджень цьому немає.

Джерело: заява держсекретаря США Ентоні Блінкена в інтерв'ю CBS.

Глава американського Держдепу не зміг оцінити відведення російських військ від українських кордонів, рішення про що кілька днів тому було прийнято Міноборони РФ.

"Починаючи з цього моменту. Ми стежимо за цим дуже, дуже уважно", - попередив він команду російського президента Володимира Путіна.

Відведення військ РФ від кордонів України - що відомо

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу доручив командуючим з 23 квітня почати відведення військ, які зараз знаходяться біля кордонів з Україною і в окупованому Криму, але поки підтверджень цьому немає. У НАТО, Пентагоні та ЄС при цьому не вірять Путіну і попереджають, що Росія в найкоротші терміни може перейти в режим наступу і вторгнення.

Пентагон застерігає від оптимізму. В оборонному відомстві США вважають, що російське військове керівництво насправді могло не відвести або відвести лише частково свої підрозділи та зброю від українських державних кордонів.

Як відомо, Росія в березні стягнула до кордону України понад 100 тисяч російських військових нібито для військових навчань. До 1 травня Шойгу наказав повернути їх в місця постійної дислокації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?