Команда Байдена назвала обнадійливими останні рішення Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена назвала обнадійливими останні рішення Зеленського

Команда Байдена назвала обнадійливими останні рішення Зеленського
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена високо оцінила антикорупційну діяльність президента України Володимира Зеленського. Оцінку останнім рішення українського глави дала тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін. Особливу увагу вона звернула на націоналізацію одного з найбільших підприємств з виробництва авіадвигунів в світі "Мотор Січ" і залучення до відповідального колишніх топ-менеджерів ПриватБанку, а також на санкції проти кума російського президента Володимира Путіна і лідера ОПЗЖ нардепа Віктора Медведчука і його соратника Тараса Козака . Квін назвала ці рішення Зеленського обнадійливими, але наголосила, що не Сполученим Штатам судити, чи є реформи Зеленського "достатніми", а українському народові. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Ми підтримали кроки по впровадженню санкцій проти Віктора Медведчука, Тараса Козака. Вони роками використовували свої медіа активи для підриву суверенітету і територіальної цілісності України. Обнадійливими для нас були обмежувальні заходи щодо китайської компанії, яка намагається неналежним чином отримати контроль над стратегічно важливою технологією АТ" мотор Січ ". Нещодавно висунуті звинувачення проти колишніх керівників ПриватБанку є важливим першим кроком до залучення до відповідальності олігархів, обвинувачених в розкраданні мільярдів у українського народу. Обнадійливими для нас також стали кроки по залученню до відповідальності осіб, причетних за втручання у вибори в США", - прокоментувала Квін останні рішення президента України.

Представниця команди Байдена закликала пам'ятати, що антикорупційну боротьбу в Україні владі вести вкрай складно, оскільки "впливові кола з вузькокорисливим інтересами докладають зусиль не тільки для того, щоб підірвати реформи, а й дискредитувати порядку денного реформ нескінченним потоком дезінформації і фальшивої риторикою".

У свою чергу директорка з питань міжнародної боротьби з наркотиками і співпраці правоохоронних відомств посольства США в Україні Сара Лангенкамп вказала, що є кілька дійсно важливих антикорупційних реформ, які будуть мати велике значення. У їх числі комплексна судова реформа, яка охоплює реформу Конституційного суду України, реформу Вищої ради правосуддя і відновлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також реформи, пов'язані зі збереженням незалежності та ефективності антикорупційної інфраструктури, включаючи відновлення конституційності НАБУ.

Важливо додати, що радник Джо Байдена Джейкоб Салліван під час недавніх переговорів з главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком запевнив, що Вашингтон готовий активізувати стратегічне партнерство з Україною і підтримати реформи і боротьбу з корупцією. Він дав зрозуміти, що Байден підтримує антикорупційний план Зеленського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Washington Post озвучила вимогу Байдена Зеленському з приводу Коломойського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?