Команда Байдена оголосила фінальне рішення щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена оголосила фінальне рішення щодо Північного потоку-2

Команда Байдена оголосила фінальне рішення щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена готова застосовувати всі інструменти, в тому числі санкції, аби гарантувати, що очільник Кремля Володимир Путін не буде використовувати "Північний потік-2" як зброю. З такою гучною заявою виступив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

Джерело: "Укрінформ"

У Байдена пообіцяли боротися з Північним потоком-2

"Щоби бути абсолютно чіткими, ми не відмовляємося від жодних доступних нам інструментів. Фактично, ми додаємо кілька нових до нашого арсеналу... Ми прагнемо слідувати закону, ми будемо продовжувати це робити. Ніщо з того, що було оприлюднено вчора (у Спільній декларації США-Німеччина – ред.), жодним чином не змінило цього. Ми продовжуватимемо дотримуватися закону... Чинна адміністрація виступає проти Nord Stream 2. Так було 20 січня (у перший день роботи адміністрації Байдена – ред.), так залишається й 22 липня, і так буде в майбутньому", - наголосив представник Держдепу США.

За словами Неда Прайса, команда Джо Байденаслідуватиме конкретному курсу санкцій, що визначений законодавством США.

Окрім того, він нагадав, що ключова ціль домовленості офіційних Вашангтона та Берліну щодо "Північного потоку-2" залишається в тому, щоби не дозволити російській владі використовувати енергоресурси в якості зброї проти партнерів США в регіонах, насамперед в Україні.

Нед Прайс не приховує, що Штати вважають російський проєкт "поганою угодою" для Німеччини, для України та Європи в цілому. Саме тому, як стверджує речник Держдепу, адміністрація очільника Білого дому запровадила санкції проти 19 суден, які були долучені до проєкту.

"Зі свого боку, ми продовжимо виступати проти цього трубопроводу", – наголосив Нед Прайс.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?