Команда Байдена підтримала створення 51-го штату США
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Байдена підтримала створення 51-го штату США

Команда Байдена підтримала створення 51-го штату США
Джерело:  online.ua

Адміністрація американського лідера Джо Байдена офіційно підтримала перетворення федерального округу Колумбія на 51-й штат.

Джерело:  The Washington Times

Чому Білий дім вирішив підтримати створення 51 штату США

"Занадто довго понад 700 000 жителів Вашингтона, округ Колумбія, були позбавлені повноцінного представництва в Конгресі США", - сказано в заяві Управління бюджетом та адміністративною політикою.

Згідно з останніми даними, підконтрольна Демократичній партії Палата представників цього тижня планує проголосувати за законодавство, яке передбачає, що Округ Колумбія отримає одного представника у Палаті та двох сенаторів у Сенаті США.

"Нова адміністративна одиниця буде перейменована у штат Вашингтон, Співдружність Дугласа, на честь американської ікони цивільних прав Фредеріка Дугласа. Федеральні будівлі залишаться поза територією нового штату", - повідомляє видання.

Як уже згадувалося раніше, рік тому Палата представників також ухвалила законодавство про те, щоб зробити округ Колумбія штатом, але рішення не підтримав Сенат, який тоді контролювався республіканцями.

Республіканська партія виступає проти цього заходу, стверджуючи, що це не більше ніж спроба зміцнити владу демократів у Конгресі, додавши представництво.

Що важливо розуміти, в окрузі Колумбія проживають більше мешканців, ніж в штатах Вермонт і Вайомінг, а його мешканці платять більше федеральних податків, ніж в інших 22 штатах.

"Востаннє нові штати з'явилися в США в 1959 році, коли цей статус отримали Аляска, ставши 49-м штатом, і Гаваї (50-й штат). В округ Колумбія входять американська столиця Вашингтон, а також Джорджтаун і графство Вашингтон. Округ був стврений разом із містом для того, щоб столиця США не підпорядковувалась жодному штату", - нагадує видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?