Команда Байдена висунула безапеляційну вимогу Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена висунула безапеляційну вимогу Путіну

Команда Байдена висунула безапеляційну вимогу Путіну
Джерело:  online.ua

Очільник Державного департаменту Ентоні Блінкен вимагає, щоб команда очільника Кремля Володимира Путіна припинила кібератаки, подібні до тих, що були скоєні проти м’ясопереробної компанії JBS і Colonial Pipeline, а не "покривала кримінальні угруповання, які беруть участь у цих атаках".

Джерело:  CNN Español

США вимагають у РФ запобігати кібератакам з її території

Журналісти поцікавилися у американського дипломата, чи не говорив він з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим про останню атаку програми-вимагача на JBS, що має заводи з виробництва м'яса по всій країні.

За словами Блінкена, він не проводив переговори з російським колегою з часу їх зустрічі 19 травня. Під час цієї зустрічі обидва дипломати звернули увагу на те, що їхні країни реагуватимуть на будь-які агресивні дії інших країн.

Окрім того, очільник Держдепу закликав команду Путіна контролювати злочинні угруповання, які діють на території РФ.

"На жаль, ми бачимо новий фронт у кіберзагрозах, і це злочинні організації, які використовують так зване вимагальне програмне забезпечення для утримання компаній в заручниках, для утримання критичної інфраструктури в заручниках заради отримання фінансової вигоди... Я думаю, що будь-яка країна зобов'язана зробити все можливе, щоб знайти ці угруповання і притягнути їх до відповідальності, в тому числі у випадку нападу на Colonial Pipeline. Угруповання, яке було відповідальним за цю атаку, лідери його були в Росії, є в Росії, тому я думаю, що Росія зобов'язана стежити за тим, щоб це не продовжувалося ", - сказав держсекретар.

Варто звернути увагу на те, що оператор Colonial Pipeline минулого місяця на декілька днів припиняв транспортування пального своїми трубопроводами через кібератаки.

У кількох штатах на східному узбережжі виникли перебої з поставками палива. Хакери використовували шкідливі програми, шифрувальні дані в комп'ютерах, і зажадали викуп за розшифровку. На переконання Джо Байдена, хакери, ймовірно, живуть в РФ.

Читайте також:

  • До витоку в мережу персональних даних понад півмільярда користувачів Facebook не причетні хакери. Злив даних стався через веб-скрейпінг, а не хакерську атаку.

  • Один із відділ всесвітньо відомої компанії Facebook запустив тестування свого нового додатку Hotline. Експерти звертають увагу на те, що цей сервіс можна вважати гібридом Instagram Live і Clubhouse.

  • Адміністрація Facebook оголосила про запуск полегшеної версії Instagram, яка займає у пам’яті пристрою всього 2 мегабайти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?