У Байдена неочікувано заморозили надання військової допомоги Україні — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена неочікувано заморозили надання військової допомоги Україні — ЗМІ

У Байдена неочікувано заморозили надання військової допомоги Україні — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена готувала для України новий пакет військової допомоги у розмірі 100 млн доларів, включно з летальним озброєнням, однак наразі заморозила його надання офіційному Києву.

Джерело:  POLITICO  з посиланням на дані чотирьох інсайдерів у Білому домі

Що відомо про військову допомогу для України від США

За словами анонімних джерел, пакет готували на тлі нарощування РФ своїх сил біля кордону з Україною та на окупованих територіях. Цим питанням активно займалися Державний департамент і Міністерство оборони США.

"Згодом Рада нацбезпеки поставила на паузу подальші кроки після того, як Росія оголосила про відведення своїх сил та розпочалася підготовка до зустрічі Джо Байдена і Владіміра Путіна у Женеві. Як стверджує один із інсайдерів, пакет все ще "недоторканний" та може бути швидко наданий Україні", - йдеться в повідомленні.

POLITICO звертає увагу на те, що саме видання Washington Post першим повідомляло про те, що команда Джо Байдена розглядала надання такого пакету, однак Рада нацбезпеки вирішила заморозити його. Проте тоді не було відомо, яке саме озброєння могло бути надане.

За словами анонімних джерел, у пакет можуть бути включені системи протиповітряної оборони малої дальності, стрілецька зброя та протитанкове озброєння.

Як уже згадувалося раніше, 11 червня Пентагон офіційно затвердив другу частину безпекової допомоги для України обсягом 150 млн доларів у рамках Ініціативи з допомоги задля безпеки України (USAI).

Що важливо розуміти, вона включає навчання, консультаційну підтримку і надання озброєння та має допомогти Україні захищатися і підвищувати сумісність своїх сил із НАТО.

Окрім того, наголошується, що у рамках цього пакету наша країна отримає протиартилерійські радари та системи для боротьби з ворожими безпілотниками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?