Час настав — у Зеленського прокоментували переговори Байдена і Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Час настав — у Зеленського прокоментували переговори Байдена і Путіна

Час настав — у Зеленського прокоментували переговори Байдена і Путіна
Джерело:  online.ua

Член команди пркзидента України Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що американський лідер Джо Байден та господар Кремля Володимир Путін під час зустрічі у Женеві не ухвалювали жодних домовленостей щодо України за її спиною.

Джерело:  Reuters

Байден не домовлявся з Путіним за спиною команди Зеленського

"Президент Путін не побачив ... жодного запрошення вести переговори зі Сполучених Штатів щодо українського питання. І це питання принципу, тому що ми домовились із США, що жодні угоди щодо України не будуть укладені без України, і Америка стримала обіцянку", - підкреслив український дипломат.

Окрім того, Дмитро Кулеба наголосив, що вітає жорсткі повідомлення Байдена на адресу Путіна. За словами очільника МЗС, саме зараз ідеальний момент, щоб змусити російські війська покинути Україну.

"Цей саміт продемонстрував, що Америка повернулася, і зараз настав час змусити Росію відступити від України", - наголосив український міністр, додавши, що команда Володимира Путіна не має права вето на вступ України до НАТО.

Як уже згадувалося раніше, Джо Байден під час брифінгу після зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним офіційно повідомив, що заявив останньому про продовження непохитної підтримки України з боку американської влади.

Окрім того, очільник Білого дому розповів, що лідери домовились "продовжувати дипломатичні зусилля у рамках Мінських домовленостей".

Кулеба назвав ключову тему під час майбутніх переговорів Байдена і Зеленського

Дмитро Кулеба заявив, тема залучення команди американського лідера Джо Байдена до процесу мирного врегулювання на Донбасі буде головною під час візиту Володимира Зеленського до Білого дому.

"Що стосується залучення Сполучених штатів. Я маю достатньо підстав стверджувати, що США і хочуть, і можуть бути залучені до процесу мирного регулювання. Зверніть увагу на одну деталь. Звідки взялася зустріч Байдена й Путіна? Вони поговорили саме в розпал ескалації на українському кордоні", — пояснив український дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?