Команда Лукашенка зважилася на новий приголомшливий крок - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Лукашенка зважилася на новий приголомшливий крок - що відбувається

Команда Лукашенка зважилася на новий приголомшливий крок - що відбувається
Джерело:  online.ua

Команда чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, ухвалила нове неочікуване рішення. Офіційно стало відомо про те, що Національний банк Білорусі призупиняє з 24 серпня по 15 вересня 2020 року проведення постійно доступних операцій підтримки ліквідності у формі кредитів овернайт. Згідно з даними Центробанку, останнім часом на тлі зростання дефіциту ліквідності в банківській системі спостерігається досить істотне зростання кредитного портфеля банків в білоруських рублях, що чинить додатковий тиск на внутрішній валютний ринок. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву центробанку Білорусі та "БелТА".

"У зв'язку з цим Національний банк прийняв рішення про тимчасове призупинення постійно доступних операцій підтримки ліквідності з 24 серпня по 15 вересня ", - наголошується у заяві банку.

Це рішення означає, що Банк Білорусі продовжить надавати підтримку ліквідності банківської системи з метою безумовного виконання банками своїх зобов'язань. Також зазначається, що вона буде здійснюватися в більш контрольованому режимі: шляхом проведення аукціонних операцій на відкритому ринку, а також, у разі необхідності, з використанням двосторонніх операцій з урахуванням реалізації банками заходів щодо скорочення дефіциту ліквідності.

Варто також звернути увагу на те, що нещодавно облігації Республіки Білорусь упали на торгах на біржі на тлі протестів після президентських виборів та можливих санкцій з боку США і ЄС. Варто звернути увагу на те, що облігації "Білорусь-07" з погашенням у 2025 році впали в ціні на 2,15% - що важливо розуміти, це найбільше падіння за всю історію їх обігу.

"Падають і інші білоруські бонди. "Білорусь-04" і "Білорусь-03" з погашенням у 2022 році впали на 1,5% і 1,3% відповідно", - сказано у повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 25 серпня офіційно стало відомо, що санкційний список посадовців режиму Лукашенка, до яких застосують санкції Євросоюзу, повинні затвердити наступного тижня. Що цікаво, самого Лукашенка у списку немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?