Команда Макрона несподівано для всіх пішла проти Путіна - в чому справа
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Макрона несподівано для всіх пішла проти Путіна - в чому справа

Команда Макрона несподівано для всіх пішла проти Путіна - в чому справа
Джерело:  online.ua

Влада Франції раптово змінила свою позицію щодо Росії і режиму російського лідера Володимира Путіна, якого публічно підтримує французький лідер Еммануель Макрон. Після того, як стало відомо, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли отрутою "Новачок", офіційний Париж засудив шокуюче і безвідповідальне застосування хімічної зброї. Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан звинуватив Росію в порушенні принципу заборони застосування будь-якої хімічної зброї та попередив Путіна, що на цей злочин нададуть жорстку відповідь. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу французького МЗС.

"Російська влада повинна без зволікання встановити обставини, при яких було використовано нервово-паралітичну речовину проти Навального. З огляду на політичний статус Навального в Росії, агресія проти нього викликає серйозні питання. Відповісти на них - відповідальність російської влади. Я суворо засуджую шокуюче і безвідповідальне застосування цієї речовини", - підкреслив Жан-Ів Ле Дріан.

Глава французької дипломатії зазначив, що Франція знаходиться в тісному контакті з владою Німеччини, а також зі своїми партнерами, щоб координувати відповідь на отруєння Навального. Зокрема, Париж і Берлін мають намір підняти це питання в Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ).

Нагадаємо, про те, що Навального отруїли отрутою "Новачок", стало відомо напередодні, 2 вересня. Це підтвердили результати дослідження аналізів російського опозиціонера, проведеного спецлабораторіях Бундесверу. Канцлерка Німеччини Анге Меркель запевнила, що дані досліджень військових токсикологів не викликають сумнівів. Вона вважає, що Навального хотіли змусити замовкнути, тому вважає його отруєння - спробою вбивства. Меркель додала, що в зв'язку з отруєнням Навального є складні питання, відповісти на які можуть тільки в Москві.

Як відомо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера повідомили, у політика токсичне отруєння, через яке він впав у кому. На даний момент він проходить лікування в клініці Берліні.

Варто звернути увагу на те, що приблизно через 2 години після того, як лікарі в Берліні офіційно повідомили, що Навального, ймовірно, отруїли, Меркель звернулася до Путіна. Вона зажадала "терміново і повністю розслідувати цей акт і виявити причетних до цього". Швидкість, з якою вона відповіла, як вважають політичні експерти, була для Кремля сигналом про те, наскільки серйозно Меркель сприймає інцидент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині після отруєння Навального заявили, що ідеї стратегічного партнерства Берліна і Москви прийшов кінець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?