Команда Меркель готує масштабну фінансову допомогу українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Команда Меркель готує масштабну фінансову допомогу українцям

Команда Меркель готує масштабну фінансову допомогу українцям
Джерело:  online.ua

Команди українського лідера Володимира Зеленського та канцлерки ФРН Ангели Меркель підписали угоду щодо надання допомоги у 13,1 мільйона євро для боротьби з COVID-19 та подолання наслідків пандемії, зокрема, закупівлі медобладнання. Цю інформацію підтверджує  пресслужба  Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що допомогу надають з метою модернізації закладів медичної допомоги, проведення закупівель базового медичного обладнання й обладнання для амбулаторної діагностики та лікування хвороби COVID-19 та її наслідків. В першу чергу мовиться про території Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей.

Що важливо розуміти, головною метою проєкту є "посилення спроможності медичних закладів протидіяти загрозам та наслідкам пандемії шляхом їх енергоефективного оновлення та забезпечення необхідним медичним обладнанням".

"Грантові кошти виділять через Державний банк розвитку Німеччини KfW, проєкт реалізовуватиме Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) протягом трьох років", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що підписані були ще дві угоди УФСІ сумою 23,4 мільйона євро.

"З них 9 мільйонів спрямовано на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб та покращення інфраструктури у громадах, які приймають ВПО. Ще 14,45 мільйона євро спрямовано на поліпшення умов надання медичної допомоги", - додають у відомстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас звернув увагу офіційного Києва на те, що правила закупівлі ліків та медзасобів входять до умов надання макрофінансової допомоги нашій країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?