Команда Меркель опинилася в епіцентрі резонансного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель опинилася в епіцентрі резонансного скандалу

Команда Меркель опинилася в епіцентрі резонансного скандалу
Джерело:  online.ua

Команда німецької канцлерки Ангели Меркель опинилася в епіцентрі гучного скандалу після того, як стало відомо, що Генеральна прокуратура ФРН висунула звинувачення в шпигунстві на користь Єгипту одному зі співробітників відомства з питань преси та інформації федерального уряду Німеччини. Варто звернути увагу на те, що його справа буде розглядатися у Вищому земельному суді Берліна, заявили у Генпрокуратурі 16 листопада. Згідно з останніми даними, підозрюваний громадянин Німеччини і уродженець Єгипту Амін К. з 1999 року працював у відділі відвідувань відомства з питань преси та інформації федерального уряду Німеччини. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на DW.

Що важливо розуміти, члена команди Ангели Меркель підозрюють в тому, що він, найпізніше з 2010 року, працював на єгипетські спецслужби, отримуючи завдання в посольстві Єгипту.

"За даними слідства, у нього не було доступу до секретних документів. Підозрюваний складав для Єгипту доповіді щодо зовнішньої і внутрішньої політики Німеччини, користуючись відкритими джерелами і можливостями, якими він володів як співробітник федерального відомства, очолюваного офіційним речником уряду Німеччини Штеффеном Зайбертом",— йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що рік тому в його квартирі провели обшук, однак, що цікаво, сам підозрюваний досі перебуває на свободі.

В доповіді Федерального відомства з охорони конституції за 2019 рік наголошується, що в Німеччині діють дві єгипетські розвідслужби: Служба загальної розвідки і Служба національної безпеки. Їх головними завданнями є збір даних про прихильників єгипетської опозиції, які проживають у Німеччині.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон накинувся із нищівною та безжалісною критикою на Раду Безпеки ООН: його остання заява спровокувала резонансний скандал на міжнародній арені. Впливовий політик наголосив, що Європа повинна стати більш незалежною, зокрема, у питанні безпеки. Окрім того, він поскаржився що РБ ООН більше не ухвалює важливих рішень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?