Команда Меркель висунула Путіну безкомпромісну вимогу - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель висунула Путіну безкомпромісну вимогу - що сталося

Команда Меркель висунула Путіну безкомпромісну вимогу - що сталося
Джерело:  online.ua

Команда канцлерки ФРН Ангели Меркель стурбована регулярними кримінальним переслідуванням понад 80 кримських татар Росією за сумнівними звинуваченнями. Окрім того, німецька влада вимагає у очільника Кремля Володимира Путіна забезпечити права кримськотатарського народу. Це зазначається в оприлюдненій на сайті німецького МЗC заяві уповноваженої уряду ФРН з політики щодо дотримання прав людини і гуманітарної допомоги Бербель Кофлер та координатора уряду з міжсуспільної співпраці з Росією, Центральною Азією та країнами "Східного партнерства" Дірка Візе, передає ONLINE.UA.

У цій заяві згадується той факт, що за наказом Сталіна 76 років тому сотні тисяч кримських татар, включаючи жінок і дітей, були депортовані. Німецька влада вшановує пам'ять тих, хто загинув в результаті депортації, втратив друзів і сім'ю, та пережив величезні страждання.

"У вигнанні ті, хто вижив, зіткнулися з масовою дискримінацією. Кримські татари не могли повернутися на батьківщину до 1980-х років", - наголошують автори заяви.

Кофлер і Візе також звертають увагу на те, що сьогодні кримськотатарський народ не може жити в умовах свободи і самовизначення.

"Після анексії Кримського півострова Росією, яка відбулася у порушення міжнародного права, становище кримських татар різко погіршилося. Вони є жертвами систематичного залякування і утисків та не можуть вільно сповідувати свої переконання. Меджліс, центральний орган самоврядування, як і раніше заборонений, незважаючи на тимчасовий наказ Міжнародного суду ООН. Багато кримських татар покинули свою батьківщину, яку нещодавно здобули. Ми закликаємо Росію повністю гарантувати права кримськотатарської меншини", - наголошує команда Ангели Меркель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ангела Меркель виступила з гучною заявою  — вона наголосила, що її команда має серйозні докази причетності хакерів РФ до кібератаки на Бундестаг у 2015-му році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?