Команда Порошенка накинулася із серйозними звинуваченнями на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Порошенка накинулася із серйозними звинуваченнями на Зеленського

Команда Порошенка накинулася із серйозними звинуваченнями на Зеленського
Джерело:  online.ua

Політична сила колишнього українського президента Петра Порошенка "Європейська солідарність" публічно звинуватила чинного главу держави Володимира Зеленського у фальсифікації результатів місцевих виборів, а також закликала припинити це робити. Окрім того, команда Порошенка вимагає забезпечити законність під час встановлення результатів виборів, зокрема у Львові, Тернополі та Київській області. Представники колишнього українського лідера також не забули нагадати про те, що відповідно до Виборчого кодексу результати виборів мали бути оголошені найпізніше 6 листопада, однак в більшості регіонів досі триває підрахунок. На переконання представників Порошенка, насправді затягування пояснюється бажанням партії влади та її сателітам "дотягнути свої провальні результати". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву "ЄС".

"Ми фіксували і маємо інформацію від своїх членів ДВК та ТВК про численні фальшування і переписування протоколів в містах Львові та Тернополі. Там партія "Слуга народу" взагалі не потрапила до міськрад, але її намагаються затягнути туди шляхом "дотягування через підрахунок... Не краща ситуація і в Київській області, де куратором від Офісу президента є близький до Коломойський народний депутат Дубінський. Тут порушення зафіксовані в цілій низці ОТГ і не підведені підсумки ні до обласної ради, ні до жодної районної ради саме через бажання "дотягнути результати", — йдеться в заяві політичної сили колишнього президента.

Окрім того, представники Петра Порошенка почали стверджувати, що у них є всі протоколи з мокрими печатками, і вони почали оскаржувати сфальшовані протоколи в судах. За словами членів "ЄС", команда Володимира Зеленського провалила іспит на спроможність гарантувати основи демократії – чесні вибори.

"Ми щиро дякуємо членам комісій, які вже понад 14 діб змушені працювати практично цілодобово, аби протистояти фальсифікаціям. І попереджаємо владу про небезпеку, на яку вона наражає тисячі людей у зв’язку з коронавірусом через власні апетити і нездатність провести вибори. Ми вимагаємо негайного оголошення результатів та притягнення до відповідальності винних у фальсифікаціях", — заявили представники Петра Порошенка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Петро Порошенко назвав "головного корупціонера України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?