Порошенко назвав "головного корупціонера України, якого покриває Зеленський"
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко назвав "головного корупціонера України, якого покриває Зеленський"

Порошенко назвав "головного корупціонера України, якого покриває Зеленський"
Джерело:  online.ua

Колишній президент України та очільник "Європейської солідарності" Петро Порошенко 16 жовтня виступив з новою гучною заявою — він почав стверджувати, що саме олігарх та ексвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський є першою людиною в Україні, яка має отримати довічне ув’язнення за корупцію. Однак, на думку політика, цього не станеться, адже олігарха нібито покриває чинний український лідер Володимир Зеленський. Також Петро Порошенко поскаржився, що проведення в день голосування опитування — це "плюндрування Конституції України, європейських міжнародних виборчих стандартів. Це — шулерство, а не чесні вибори". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Twitter лідера ЄС.

"Політична партія з красивою назвою "За майбутнє" не шкодує грошей на рекламу. За чиє вона майбутнє? Коломойського. На чиїх телеканалах? Коломойського. За чиї гроші? Вкладників "Приватбанку". За ті понад 5,5 млрд доларів, які він вивів з банку, а держава мусила компенсувати людям. По всьому світу Коломойського розшукують за шахрайство і відмивання грошей. І тільки в Україні йому вибачили все, бо він під захистом і прикриттям Зеленського.Коломойський, напевно, перший, хто заслуговує на довічне ув’язнення за корупцію, бо стільки, як він, не взяв навіть Лазаренко", — поскаржився Петро Порошенко.

Не можна не згадати про те, що нещодавно Міністерство юстиції США звинуватило Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі. Згодом у Клівленді ФБР прийшла з обшуками в офіси фірми, власником якої, за даними ЗМІ, є зокрема Коломойський. Окрім того, одіозний олігарх потрапив у поле зору проєкту FinCEN Files, який опублікував дані про підозрілі транзакції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що, згідно з даними українських журналістів, глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков та олігарх Ігор Коломойський неабияк розлютилися на главу Офісу президента Андрія Єрмака і можуть лобіювати його звільнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?