Йому залишилося 2 місяці: стало відомо, хто погрожує команді Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Йому залишилося 2 місяці: стало відомо, хто погрожує команді Зеленського

Йому залишилося 2 місяці: стало відомо, хто погрожує команді Зеленського

Українським журналістам вдалося дізнатися, що очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков та олігарх Ігор Коломойський неабияк розлютилися на главу Офісу президента Андрія Єрмака і можуть лобіювати його звільнення. Такими сенсаційними даними поділилися анонімні джерела з команди українського лідера Володимира Зеленського. За їхніми словами, мало того, що керівник ОП не може похвалитись великою армією прихильників, то "він ще й поступово обростає новими, часом надзвичайно потужними, ворогами". Одним із найсильніших та найвпливовіших виявився саме Ігор Коломойський. Другий потенційний противник Єрмака — глава МВС Арсен Аваков. Що важливо розуміти, їхній кофлікт розгорівся після спроби глави ОП прощупати ґрунт у Верховній Раді і зібрати голоси за відставку Авакова, однак останній про таку ідею миттєво дізнався, заблокував її і "звернувся за поясненнями". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УП".

За словами анонімних джерел, Ігор Коломойськтй взагалі не сприймає Єрмака та іронізує, що не може "секретарка президента керувати країною". Інший співрозмовник видання в оточенні Авакова розказав, що сам Андрій Єрмак відхрестився від ініціативи відставки Авакова.

"Але Аваков точно знає, що він. Арсен таких спроб ще з часів Порошенка пережив масу, тому особливо не зважає. Але Офіс мав зрозуміти, що так тихенько такі питання не вирішуються", — йдеться в статті.

Ще один конфлікт спалахнув після того, як Аваков, єдиний з уряду, дозволив собі публічно вимагати відставки Вітольда Фокіна із Тристоронньої групи після його скандальних заяв про Донбас. Того Фокіна, якого у ТКГ привів Єрмак.

Анонімні джерела стверджують, що наразі Ігор Коломийський робить все можливе, щоб Андрій Єрмак пішов у відставку, або ж його просто звільнили.

"Бєня зараз взагалі перестав спілкуватися з Офісом. Уже кілька місяців. Але він обдзвонює паралельно людей і передає "привіти". Отак дзвонить і каже: "Передайте цьому (Єрмаку – ред.), що йому залишилося два місяці. Що це значить, не ясно. Але звучить сильно", – каже співрозмовник видання.

Що важливо розуміти, Єрмак має унікальний вплив на президента Володимира Зеленського.

"Якщо ви звернете увагу, Андрій зазвичай сидить чи стоїть по праву руку від Зеленського. Ми вже навіть жартуємо, що праве вухо президента на аутсорсі у Єрмака. І ви собі просто не уявляєте, як це сильно працює. Він може переконати Володю, що стіна чорна, коли вона біла", – розповідають анонімні джерела.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британська розвідка зробила екстрене попередження Володимиру Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?