Команда Порошенка вимагає у Зеленського негайно скликати РНБО
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Порошенка вимагає у Зеленського негайно скликати РНБО

Команда Порошенка вимагає у Зеленського негайно скликати РНБО
Джерело:  online.ua

23 березня офіційно стало відомо, що представники команди українського нардепа Петра Порошенка та члени парламентської фракції "Європейська солідарність" почали вимагати в українського президента Володимира Зеленського негайного проведення засідання Ради національної безпеки і оборони через стрімке поширення коронавірусу в Україні. З такою заявою виступив співголова фракції Артур Герасимов, передає ONLINE.UA з посиланням на інформаційну агенцію "Інтерфакс-Україна".

"Ми вимагали й вимагаємо проблему боротьби з COVID-19 розглянути на засіданні РНБО із залученням лідерів парламентських фракцій. Неприпустимо перетворювати Радбез на піар-агентство для обслуговування Зеленського. Цей "орган" повинен розглядати найважливіші питання безпеки держави", - заявив народний обранець під час свого нового відеозвернення.

За його словами, негайно потрібно також організувати позачергове засідання Верховної Ради, під час якого депутати мають підтримати ініційовану фракцією постанову, спрямовану на боротьбу з коронавірусом в нашій країні.

"Про позачергове засідання парламенту: незважаючи на критичну ситуацію з епідемією коронавірусу, вимагаємо від монобільшості й особисто Зеленського передусім розглянути ініційовану нами постанову "Про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на припинення бездіяльності органів виконавчої влади у сфері протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і забезпечення неухильного виконання рішень Верховної Ради України, ухвалених у цій сфері", - наголосив Артур Герасимов.

Не можна також не згадати про те, що 23 березня глава МОЗ Максим Степанов попередив українських громадян про те, що ситуація з поширенням коронавірусу на території нашої країни швидко почала погіршується. Урядовець звернув увагу на те, протягом останнього тижня захворіли майже на 26 тисяч громадян більше, ніж за попередній, померли на 300 осіб більше.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  влада України пообіцяли підтримати українців в період жорсткого карантину в регіонах. Першим про це заявив президент Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?