Команда Путіна буде намагатися усунути Пригожина — політтехнолог Голобуцький
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна буде намагатися усунути Пригожина — політтехнолог Голобуцький

Команда Путіна буде намагатися усунути Пригожина — політтехнолог Голобуцький
Джерело:  online.ua

Між командою російського диктатора Володимира Путіна та засновником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним уже розпочалася боротьба за владу у РФ, оскільки Кремль сприймає російського оліграха як можливого наступника президента РФ. Путін та його генералітет будуть робити усе можливе, щоб цього не сталося. Такий прогноз озвучив український політтехнолог Олексій Голобуцький.

Джерело: Фейсбук-сторінка Олексія Голобуцького

Експерт прогнозує боротьбу за владу у РФ між Путіним та Пригожиним

Олексій Голобуцький звертає увагу на те, що у Росії підготували загальні рекомендації щодо висвітлення війни проти України для пропагандистів.

Російським медіа де-факто заборонили згадувати у своїх новинах та статтях ПВК «Вагнер» в позитивному контексті. Пропагандистам наказали робити акцент на надмірних людських втратах та беззмістовних атаках підопічних пригожина.

За словами експерта, його поява подібного документа жодним чином не здивувала.

Роль Пригожина в нинішній Росії виросла настільки, що його вже всерйоз сприймають в якості можливого наступника Володимира Путіна. Це абсолютно не влаштовує як російських генералітет, так переважну частину політичної еліти. Як то кажуть, «нова мітла местиме по-новому». І чи буде в новій реальності місце «старим» політиками і генералам – питання риторичне, - наголошує Голобуцький.

Український політтехнолог підтверджує, що Група "Вагнера" справді демонструє результат на полі бою. Однак просуванням загарбники завдячують аж ніяк не "стратегічному генію" Пригожина. Їхні "успіхи" можливі лише на тлі регулярного завалення фронту горами трупів та наявністю необмеженого фінансового ресурсу.

Олексій Голобуцький зазначає, що безпорадність російського військового командування стає ще очевиднішою на тлі мініпальних досягнень "вагнерівців".

Кремль боїться, що російський народ у цьому контексті замислиться про необхідність кардинальної зміни еліт.

І така ситуація не могла тривати довго. Вона мала закінчитись або переможним бліц-кригом самого Пригожина, який одним ударом покінчив би з конкурентами та посів жаданий трон. Або ж з організованим спротивом так званих "еліт", які при всій нелюбові один до одного, вимушені об’єднатися проти спільного ворога. Наразі ми присутні при втіленні саме другого варіанту. Але немає жодного сумніву, що відповідь з боку Пригожина та союзників (як мінімум, Кадирова і Суровікіна) не забариться, — прогнозує Олексій Голобуцький.

На переконання політолога, переможцем у цій боротьбі може виявитися якась маловідома наразі "темна конячка".

Певен, найближчі тижні принесуть безліч сюрпризів, — переконаний експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?