В Укренерго спростували дезінформацію про скасування аварійних відключень світла в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Укренерго спростували дезінформацію про скасування аварійних відключень світла в Україні

В Укренерго спростували дезінформацію про скасування аварійних відключень світла в Україні
Джерело:  online.ua

В "Укренерго" попередили, що поширювана інформація про нібито скасування аварійних відключень світла в Україні — це фейк.

Джерело: Telegram-канал"Укренерго"

Що відомо про ситуацію з аварійними відключеннями світла в Україні 

Це спроба збурити суспільство неправдивою інформацією, - заявляють представники компанії.

В "Укренерго" нагадали, що аварійні відключення є вимушеним кроком, який застосовується виключно за наявності дефіциту, для збереження балансу виробництва і споживання в енергосистемі.

Відмовитись від них енергетики зможуть лише після повного припинення ворожих атак на нашу енергосистему, - підкреслили в компанії.

У компанії наголосили, що Укренерго має лише одну офіційну сторінку в  Facebook  та лише один офіційний  телеграм-канал.

Будь-що інше, створене під нашим логотипом в цих соцмережах, є фейком і російською ІПСО. Побачите нову підробку - будь ласка, повідомляйте нам, - зазначають в "Укренерго".

Між тим керівник Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що на Львівщині вдалось стабілізувати ситуацію, тому електроенергію подають відповідно до графіка погодинних відключень.

Оновлена інформація! На Львівщині вдалось стабілізувати ситуацію, тому електроенергію подають відповідно до графіка погодинних відключень, - підкреслив керівник Львівської ОВА.

Перед цим Козицький заявляв, що на Львівщині та ще у чотирьох областях України ввели аварійні відключення електроенергії.

Дефіцит потужності в енергосистемі станом на 26 гружня залишається суттєвим. Через перевищення лімітів споживання введені аварійні відключення у Києві та 5 областях.

Читайте також

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?