У Києві та 5 областях запровадили аварійні відключення електрики
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві та 5 областях запровадили аварійні відключення електрики

У Києві та 5 областях запровадили аварійні відключення електрики
Джерело:  online.ua

Станом на ранок 26 грудня "Укренерго" запровадило аварійні відключення електроенергії у Києві та 5 областях.

Джерело: "Укренерго"

В Україні запровадили аварійні відключення

Станом на 26 грудня дефіцит потужності в енергосистемі залишається суттєвим.

В компанії додають, що також наявні обмеження у системі передачі електроенергії внаслідок значних пошкоджень магістральних мереж масованими атаками росіян. У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання.

Наразі через перевищення лімітів споживання введені аварійні відключення у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Львівській, Київській областях та у м. Києві.

Водночас на об’єктах генерації та електромережах, пошкоджених внаслідок дев'яти масованих російських атак, тривають ремонтні роботи.

В "Укренерго" попередили, що через масштабність та складність пошкоджень відновлення обладнання вимагає значного часу.

Нагадаємо, що повне відновлення електропостачання за відсутності ракетних ударів по Україні, за словами керівника Міненерго Германа Галущенка, можливе орієнтовно влітку 2023 року.

Швидкість відновлення інфраструктури перш за все пов'язана з обстрілами. Наразі одним з варіантів стабілізації постачань електроенергії є її імпорт.

Де найскладніша ситуація з електроенергією

Найскладнішою ситуація з електропостачанням залишається в Києві.

На 25 грудня стан енергосистеми у Києві продовжує бути критичним, але ситуація дещо посунулася, за словами  гендиректора YASNO Сергія Коваленка.

Завдяки старанням енергетиків навантаження на мережу вдалося перерозподілити. Тепер Оболонь, Куренівка і Борщагівка перебувають орієнтовно в таких же умовах, як і решта міста. Також всім нам сприяє і тепла погода.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?