Команда Путіна підтримала план бойовиків щодо Донбасу — до чого готуватися
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна підтримала план бойовиків щодо Донбасу — до чого готуватися

Команда Путіна підтримала план бойовиків щодо Донбасу — до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Команда російського глави Володимира Путіна у Тристоронній контактній групі офіційно повідомила, що підтримує так званий "план дій щодо Донбасу", який нещодавно запропонували бойовики ОРДЛО. Варто зазначити, що українська сторона уже попросила офіційну Москву підтвердити цю заяву у письмовому вигляді. Про таке рішення Росії повідомив її представник у ТКГ Олексій Дмитрієвський. Про це інформує пресслужба української делегації в ТКГ, передає ONLINE.UA.

"На засіданні політичної підгрупи новини отримали ознаку сенсаційності. А саме, – представник РФ Олексій Дмитрієвський заявив, що РФ підтримує план дій, запропонований представниками ОРДЛО, що мешкають на території, тимчасово непідконтрольній уряду України", – розповідає українська делегація.

Команда українського лідера Володимира Зеленського попросила офіційну Москву підтвердити цю заяву у письмовому вигляді до засідання ТКГ 25 листопада на загальному рівні.

Що передбачає "план дій" бойовиків щодо Донбасу:

  • Він нараховує аж 15 кроків. Проросійські сили вимагають затвердити свій план щодо Донбасу в Верховній Раді.

  • Від глави держави Володимира Зеленського вимагають подати проєкт змін до Конституції для закріплення в ній окремих районів Донецької та Луганської областей, які будуть діяти до 2050 року з особливим самоврядуванням.

  • Окрім того, наголошується, що вносити зміни до цієї статті не можна без згоди місцевого населення, а відповідний референдум пропонують провести не раніше 2045 і не пізніше 2049 року.

Не можна також не згадати про те, що проросійські сили на Сході України почали готуватися до нового наступу, хоча досі діє оголошене літом перемир’я. На це вказують накази ватажків так званих "ЛДНР", які оголосили екстрений збір бойовиків-резервістів і наказали з’явитися всім бойовикам, які перебували в запасі. Що важливо розуміти, в ОРЛО текстрена мобілізація закінчилася 21 листопада, а в ОРДО розпочнеться 23 листопада і триватиме до 27 числа. У Міноборони України підтвердили, що путінські бойовики ймовірно готуються зірвати перемир’я і піти в наступ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команди Зеленського та Путіна зібралися на екстрені переговори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?