Команда Путіна почала публічно погрожувати Латвії через утиски ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Путіна почала публічно погрожувати Латвії через утиски ЗМІ

Команда Путіна почала публічно погрожувати Латвії через утиски ЗМІ
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна офіційно заявила 24 грудня, що змушена розглянути можливість застосування заходів у відповідь щодо Латвії через начебто триваючі утиски російських ЗМІ з боку влади. З такою заявою під час брифінгу виступила речниця МЗС РФ Марія Захарова, реагуючи на репліку очільника профільного регулятора Латвії про можливість прийняття в найближчі місяць-півтора рішення обмежити трансляцію телеканалу "Росія-РТР" на території країни, передає ONLINE.UA.

"Ми з жалем констатуємо, що російська сторона змушена розглянути можливість застосування заходів у відповідь у зв'язку з триваючими і набуваючими все більш недружній характер кроками латвійського керівництва щодо російських ЗМІ", — заявила російська дипломатка.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно латвійська поліція влаштувала санкціоновані судом процесуальні дії щодо семи осіб в Ризі та її околицях у зв'язку з підозрами в порушенні міжнародних санкцій. Згідно з останніми даними, співробітники правоохоронних органів Латвії провели обшуки і затримали кількох співробітників інформаційного агентства Baltnews. Також вони затримали проросійського політичного активіста Володимира Ліндермана. Цю інформацію першою підтвердила партія Російський союз Латвії. За даними РСЛ, у Ліндермана було вилучено все обладнання — комп'ютер, телефон, диски, а також банківські карти.

"У червні 2020 року Національна рада з електронних ЗМІ Латвії ухвалила рішення заборонити трансляцію в Латвії семи телеканалів групи RT, яка раніше діяла під брендом Russia Today. Своє рішення регулятор пояснив тим, що ці канали "знаходяться під фактичним контролем і одноосібним наглядом" Дмитрія Кисельова, який знаходиться під санкціями ЄС", — сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що член команди російського президента Володимира Путіна та підконтрольний РФ "очільник" Криму Сергій Аксьонов вперше вирішив прокоментувати стратегію України щодо деокупації півострова "Кримську платформу". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?