Нічого вам не допоможе — у Путіна відреагували на Кримську платформу
Категорія
Політика
Дата публікації

Нічого вам не допоможе — у Путіна відреагували на Кримську платформу

Нічого вам не допоможе — у Путіна відреагували на Кримську платформу
Джерело:  online.ua

Член команди президента РФ Володимира Путіна та підконтрольний Росії "глава" Криму Сергій Аксьонов вперше вирішив прокоментувати стратегію України щодо деокупації півострова "Кримську платформу". Він цинічно заявив, що створення нового міжнародного майданчика не допоможе офіційному Києву "повернути Крим". Своюпозицію з цього приводу він озвучив під час підсумкової пресконференції 24 грудня, повідомляє ONLINE.UA.

"Ніякі платформи не допоможуть, хай не витрачають час, ми на батьківщині назавжди. Інформаційна політика у них вся спрямована на дестабілізацію ситуацію в Криму, будь-яке ускладнення в Криму викликає у них істеричну радість, вони зловтішаються. Не відволікайтеся на те, що розповідає українська влада, не витрачайте час", — заявив Сергій Аксьонов

Як уже згадувалося раніше, команда Володимира Зеленського намагається активно залучити країни Європейського Союзу і Заходу до участі в "Кримській платформі" щодо деокупації півострова. Очільник МЗС Дмитро Кулеба нещодавно уточнив, що саміт з деокупацію Криму планують провести в Києві в травні 2021 року. Після цього речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що російська сторона готова брати участь в ініційованій Україною Кримській платформі, якщо на цьому майданчику будуть обговорювати проблеми півострова — від водопостачання до транспортного сполучення.

Як відомо, РФ окупувала український півострів Крим 6 років тому, прикрившись незаконним "референдумом", проведеним у присутності озброєних людей у військовій формі. Міжнародні організації після цього назвали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу ввели проти неї економічні санкції за це. Команда Володимира Путіна заперечує анексію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Спочатку РФ заперечувала наявність своїх військових, але потім визнала "зелених чоловічків" своїми людьми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Путін пішов на крайні заходи, щоб вирішити проблеми з водою в окупованому Криму  без допомоги України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?