Окуппанти Криму ухвалили скандальне рішення проти українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Окуппанти Криму ухвалили скандальне рішення проти українців

Окуппанти Криму ухвалили скандальне рішення проти українців
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін йде на крайні заходи, щоб вирішити проблеми з водою в окупованому Криму без допомоги України. Він не тільки вирішив забрати у кримчан їх колодязі і свердловини та ввести покарання за "крадіжку" води, а ще й заощадити запаси за рахунок населення. Для цього за наказом глави Кремля окупанти Криму відключили гарячу воду на півострові, щоб кримчани менше користувалися нею в особистих цілях. Таким чином вони розраховують заощадити запаси води і вирішити катастрофічні проблеми з водопостачанням. Таке рішення було озвучено 23 листопада на засіданні оперативного штабу з проблем водопостачання, передає ONLINE.UA.

"Змушений повідомити жителям Євпаторії: до кінця грудня цього року з метою економії водного ресурсу приймається рішення про припинення подачі в місті гарячої води - так, як це було зроблено в Сімферополі ще 24 вересня", - повідомив керівник "Вода Криму" Володимир Баженов .

Як зазначив Баженов, гарячу воду в Євпаторії відключать вже 26 листопада. Втім, це не єдине місто окупованого українського півострова, жителі якого змушені виживати в зимовий період без гарячої води. Ще в кінці жовтня так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов, якого призначив Путін, вирішив, що на окупованому півострові запустять опалення, але гарячу воду в будинки кримчан подавати не будуть. Своє скандальне рішення він аргументував міркуваннями економії.

Жителі окупованого Криму обурені тим, що ще зовсім недавно російське "керівництво" українського півострова запевняло в тому, що проблем з водою на півострові немає, але раптово змінило думку. Вони вважають, що графік подачі води і обмеження введені назавжди, так як поки Кремль не домовиться з українською владою, проблеми з водою не зможуть вирішити ніякі погодні умови. Вони звинувачують окупантів і російську владу в тому, що вони шість років робили все для того, щоб вода в Криму закінчилася, так як використовували її запаси на новобудови і миття російських танків.

Окупанти тим вемені впевнені, що вирішать проблеми з водою в Криму. Вони заявляють, що російський уряд вже розробив план з 14 заходів, які хочуть реалізовувати з 2020 по 2024 рік. На реалізацію плану піде 48 мільярдів рублів. В даний план входять: розробка нових родовищ підземних вод, будівництво гідротехнічних споруд, об'єктів водопостачання та водовідведення. Також окупанти хочуть побудувати дві опріснювальні установки морської води.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін знайшов причину нестачі води в тому, що люди "без лічильника воду ллють скільки попало". Вже з 1 грудня він доручив запустити програму з обліку і контролю таких втрат, яка дозволить ліквідувати "витік" води.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?