Команда Путіна почала розміщувати ракети на спірних з Японією територіях
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Путіна почала розміщувати ракети на спірних з Японією територіях

Команда Путіна почала розміщувати ракети на спірних з Японією територіях
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна розмістила ракети протиповітряної оборони на спірних з Японією Курильських островах. Згідно з останніми даними, російські військові розмістили зенітні ракетні комплекси С-300В4 додатково до розміщених там раніше ракетних комплексів малої дальності "Тор М2". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву Міністерства оборони РФ. Окрім того, телеканал російського відомства згодом уточнив, що зенітно-ракетні комплекси розміщені на острові Ітуруп, одному з чотирьох найбільших південних Курильських островів. Як стверджує офіційна Москва, ракети розмістили нібито, щоб захищати повітряні кордони Російської Федерації.

Варто звернути увагу на те, що ЗРС С-300В4 — це сучасна високомобільна система протиповітряної оборони. Вона призначена для прикриття важливих об'єктів від ударів балістичних і аеродинамічних засобів повітряного нападу.

Що також важливо розуміти, Курильські острови (Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї) провокують територіальні розбіжності між Росією і Японією з кінця Другої світової війни, відколи Радянський Союз анексував ці території. У 1956 році СРСР і Японія підписали декларацію про завершення бойових дій, однак досі не уклали мирний договір. Японська влада не визнає приналежність цих островів Росії.

Не можна також не звернути увагу на те, що військові РФ за вказівкою очільника Кремля Володимира Путіна продовжують влаштовувати провокації на анексованому півострові Крим. Під час бойової підготовки, яку на регулярній основі проводять військовослужбовці РФ, були організовані навчання біля берегів Чорного моря, в водах якого ракетним ударом було знищено кораблі "потенційного ворога".

"У навчаннях і відробітки ударів взяли участь розрахунки берегових протикорабельних ракетних комплексів "Бал" і "Бастіон" зі складу ракетно-артилерійських з’єднань Чорноморського флоту Росії. У ролі супротивника був задіяний екіпаж фрегата "Адмірал Макаров", що виконував перехід з зовнішнього рейду порту Феодосія в Севастополь", — йшлося в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія розлютилася на Штати через Україну та почала погрожувати ударом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?