Команда Путіна пригрозила Німеччині відповіддю на нові санкції
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна пригрозила Німеччині відповіддю на нові санкції

Команда Путіна пригрозила Німеччині відповіддю на нові санкції
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна публічно звернулася до офіційного Берліну та пригрозила, що РФ буде вимушена вжити жорстких заходів щодо німецьких медіа в Росії, якщо ФРН не забезпечить нормальну роботу російських ЗМІ. Йдеться про те, що 26 лютого німецький Commerzbank направив письмове повідомлення про закриття рахунків російських інформаційних агентств "Russia Today Німеччина" і Ruptly. Наголошується, що доступ до здійснення фінансових операцій буде припинено з 31 травня. Про це розповіла офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  РИА "Новости".

"З усією серйозністю закликаємо Берлін одуматися, забезпечити нормальне функціонування зазначених медіакомпаній, скасувати будь-які рестриктивні заходи, які ускладнюють роботу засобів масової інформації. В іншому випадку змушені будемо прийняти жорсткі заходи по відношенню до працюючих в Росії німецьких засобів масової інформації. Щиро скажу: правда, не хочеться. Так давайте не будемо створювати прецедент і привід ", - заявила представниця команди Володимира Путіна.

Російська дипломатка звернула увагу на те, що посилання на якісь корпоративні правила всерйоз прийматися не будуть, "тому що це неправда". Варто зазначити, що на сайті Russia Today уже опублікували заяву, в якій зазначається, що закриття рахунків це, мовляв, частина ширшої кампанії перешкоджання роботі каналу в ФРН.

"У листопаді минулого року Commerzbank незрозумілим чином зробив свої умови надання послуг набагато менш вигідними з фінансової точки зору для RT, розпочавши триваючу юридичну суперечку. RT намагається знайти заміну Commerzbank, але кілька фінансових установ, включаючи Helaba, Deutsche Bank, DZ Bank, BNP Paribas, ING, HSBC, UBS та HypoVereinsbank, або проігнорували запити RT, або відмовилися відкривати рахунки" - скаржаться російські пропагандисти з RT.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  РФ відправила у Литву двійника "кухаря Путіна"  для дестабілізації ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?