РФ відправила у Литву двійника "кухаря Путіна" для дестабілізації ситуації
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ відправила у Литву двійника "кухаря Путіна" для дестабілізації ситуації

РФ відправила у Литву двійника "кухаря Путіна" для дестабілізації ситуації
Джерело:  online.ua

Згідно з даними литовської розвідки, команда президента РФ Володимира Путіна у 2020 році організувала невдалу інформаційну атаку проти Литви, використовуючи з цією метою двійника близького до Кремля скандально олігарха Євгенія Пригожина, який наразі перебуває під санкціями Євросоюзу. Департамент держбезпеки Литви стверджує, що двійник "кухаря Путіна" приїжджав до Вільнюса двічі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Delfi.

"Вперше двійник Пригожина прибув до Вільнюса з Росії регулярним рейсом 13 лютого 2020 року. З аеропорту він вирушив до будівлі Міністерства транспорту та комунікацій, де сфотографувався, повернувся в аеропорт і вилетів назад в Росію. 26 лютого 2020 року цей чоловік прибув до Литви вдруге. Він сфотографувався біля будівель парламенту, Литовського національного музею, великокнязівського палацу, і 27 лютого 2020 року відбув потягом до Білорусі, хоча у нього був квиток на літак рейсом того ж дня", - йдеться в повідомленні.

Після цього декілька російських порталів опублікували несправжні твердження про те, що олігарх Пригожин прибув до Литви і обговорив з високопоставленим представником Міністерства транспорту Литви проєкти інформаційних технологій. Ці провокативні матеріали супроводжували світлинами двійника Пригожина біля державних відомств Литви.

"Насправді ж двійник Пригожина у Вільнюсі не зустрічався з жодним представником литовської влади або бізнесу, які були згадані в публікаціях", - зазначають розвідники.

На переконання представників розвідки Литви, найімовірнішою метою цієї провокації були спроби знайти порушення у Шенгенському просторі, спровокувати недовіру литовського суспільства, держав НАТО і ЄС до місцевої влади, спробувати виставити її як ненадійного партнера.

"Публікацію цієї брехливої інформації не можна назвати успішним випадом, оскільки її оприлюднили лише невеликі бульварні російські портали, це не викликало резонансу ні в Литві, ні в інших державах ЄС і НАТО", - сказано в звіті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Рамзан Кадиров зажадав грошей від ФБР за інформацію про "кухаря Путіна"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?