Команда Путіна ухвалила нове безсоромне рішення щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна ухвалила нове безсоромне рішення щодо Криму

Команда Путіна ухвалила нове безсоромне рішення щодо Криму
Джерело:  interfax.com.ua

Команда російського глави Володимира Путіна винесла постанови про виселення з території окупованого Криму майже тисячі осіб, з яких близько 600 є громадянами України. Цю інформацію офіційно пітвердила пані посол з особливих доручень політичного директорату Міністерства закордонних справ України Лариса Герасько під час конференції "Проблемні питання водопостачання та використання водних ресурсів на території Криму в умовах російської окупації" 21 жовтня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на   "Інтерфакс-Україна".

"Російські суди винесли постанови про виселення з території Криму майже тисячі осіб, з них близько 600 – громадяни України. Також відбувається порушення міжнародного гуманітарного права, як переселення російською владою власного населення на територію АРК. За інформацією міжнародних організацій, понад 140 тисяч росіян змінили місце реєстрації на Крим", — наголосила українська дипломатка.

Окрім того, вона звернула увагу на те, Росія, як держава-окупант, не має жодного права нав'язувати своє громадянство, однак все одно РФ автоматично розповсюдила своє громадянство на всіх громадян України в Криму і осіб без громадянства. Що важливо розуміти, це рішення мало абсолютно негативні наслідки для прав на проживання та свободу пересування.

Команда Володимира Зеленського також нагадала про те, РФ порушує в окупованому Криму основоположне право на життя, свободу і безпеку, уможливлюючи насильницьке зникнення людей (за час окупації в Криму зникли більше 40 людей, серед них проукраїнські і кримськотатарські активісти, журналісти).

"Також Росія порушує права заарештованих — їм відмовляють в медичній допомозі, протиправно переводять з Криму в колонії на території Росії, утримують в нелюдських умовах, не допускають українських дипломатів до власних громадян", — йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що проросійська влада порушує свободу думки, совісті, переконань, релігії, переслідує людей за висловлення незгоди з російським керівництвом, за критику окупації Криму навіть в соцмережах, порушує права журналістів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна зізналися, як будуть вирішувати головну проблему окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?