Це буде зроблено: у Путіна нахабно пригрозили Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Це буде зроблено: у Путіна нахабно пригрозили Україні

Це буде зроблено: у Путіна нахабно пригрозили Україні
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна продовжує кидати публічні виклики офіційному Києву. Цього разу незмінний представник очільника Кремля Дмитро Пєсков почав стверджувати, що російська влада здатна забезпечити водопостачання окупованого Криму, щоб у майбутньому не залежати від України в цьому питанні. Гучна заява прессекретаря Путіна пролунала 21 жовтня під час спілкування останнього з представниками ЗМІ. У речника Кремля поцікавилися, чи означають активні заходи, що вживаються офіційною Москвою для забезпечення водопостачання Криму, що РФ виключає перемовини з Києвом щодо постачання дніпровської води для півострова. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"На наш жаль це виключає Україна, бо саме Україна "перекрила кран" (після окупації Росією півострова — ред.)... Росія - потужна країна, і вона здатна забезпечити Крим водою без України, що і буде зроблено, щоб потім не залежати від цього самого крана", — цинічно зазначив речник Володимира Путіна.

Не можна не згадати про те, що нещодавно російський уряд підтримав план із забезпечення водопостачання окупованого Криму – до 2023 року планують побудувати промислові споруди для опріснення морської води. Влада стверджує, що буде робити все можливе, аби "забезпечити стабільне водопостачання".

В документі наголошується, що протягом наступних 2 років на будівництво відповідних установок виділять 8,2 млрд рублів. Варто звернути увагу на те, що з них близько 7,8 млрд кошти федерального бюджету, а ще 410 млн мають взяти в регіонів. Окупаційна влада плекає надію, що установки зможуть опрісняти до 40 тисяч кубометрів води за добу. Загалом до 2024 року команда Володимира Путіна має намір направити на ці заходи 48 млрд рублів, включно із 2019-2020 роками.

Як уже згадувалося раніше, ще 7 вересня в окупованому Сімферополі, Бахчисарайському і Сімферопольському районах через посуху і обміління водосховищ почався третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада США почала вимагати негайної зустрічі з командою Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?