Влада США вимагає негайної зустрічі з людьми Путіна через ядерну зброю
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада США вимагає негайної зустрічі з людьми Путіна через ядерну зброю

Влада США вимагає негайної зустрічі з людьми Путіна через ядерну зброю
Джерело:  online.ua

Державний департамент США екстрено звернувся до команди російського глави Володимира Путіна та офіційно повідомив про готовність до перемовин з представниками офіційної Москви для детального обговорення фінальної версії Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО). З такою гучною заявою виступила речниця Держдепу США Морган Ортагус. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт американського відомства.

"Ми цінуємо готовність Російської Федерації домогтися прогресу в питанні контролю над ядерними озброєннями. Сполучені Штати готові негайно зустрітися, щоб погодити угоду, яка підлягає верифікації. Ми очікуємо, що Росія уповноважить своїх дипломатів робити те ж саме", — сказано в офіційній заяві американських дипломатів.

Варто звернути увагу на те, що вранці 21 жовтня Міністерство закордонних справ РФ оприлюднило заяву, ще до заяви Державного департаменту, в якій йдеться про те, що з метою продовження на рік ДСНО команда Володимира Путіна готова разом з Білим домом "заморозити" кількість наявних у них ядерних боєзарядів.

"Ця наша позиція може бути реалізована суворо і виключно при тому розумінні, що "заморожування" боєзарядів не супроводжуватиметься ніякими додатковими вимогами з боку США", — заявили російські дипломати.

Як уже згадувалося раніше, ДСНО - договір США та Росії про взаємне скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь. Варто звернути увагу на те, що його дія завершиться 5 лютого 2021 року.

Що також важливо розуміти, ще 6 жовтня Володимир Путін офіційно повідомив про успішне випробування гіперзвукової ракети "Циркон", яка вразила мішень у морі за 450 км, досягнувши 8 швидкостей звуку. Він також похизувався, що фрегат Північного флоту "Адмірал Горшков" із Білого моря вистрілив гіперзвуковою ракетою "Циркон" на дальність 450 км по морській мішені, ракета досягла швидкості у вісім швидкостей звуку й успішно вразила ціль. Цю інформацію також підтвердив глава Генерального штабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада США завдала новий удар по Путіну та "Північному потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?