США завдали безжалісний удар по Путіну та Північному потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

США завдали безжалісний удар по Путіну та Північному потоку-2

США завдали безжалісний удар по Путіну та Північному потоку-2
Джерело:  online.ua

Команда очільника Білого дому Дональда Трампа продовжує активно добиватися зупинки будівництва скандального російського газогону — так, 20 жовтня офіційно стало відомо, що влада США заявила про розширення санкцій проти проєкту "Північний потік-2". Преставники Державного департаменту Штатів звертають увагу на те, що санкції торкнуться компаній, які надають послуги або фінансування для установки обладнання на суднах, що беруть участь в проєкті. Про це повідомля американське видання The Wall Street Journal з посиланням на директиву Держдепу США від 20 жовтня, передає ONLINE.UA.

"Така діяльність, яка підпадає під санкції, може включати (але не обмежуватися цим) надання послуг або об'єктів для модернізації чи установки обладнання для цих судів, а також – фінансування модернізації або установки обладнання для судів", — йдеться в документі.

Американські дипломати наголошують, що разом з Мінфіном США мають намір "скористатися усім спектром санкційних можливостей", щоб зупинити будівництво скандального газопроводу.

Варто звернути увагу на те, що у грудні 2019 року офіційний Вашингтон вперше ввів обмеження проти компаній, що беруть участь в реалізації "Північного потоку-2". Саме через це рішення Штатів реалізацію проєкту пригальмували. Білий дім продовжує чинити тиск на компанії Європейського Союзу, які беруть участь в будівництві газопроводу. До прикладу, представники Сенату США зажадали від оператора порту Мукран припинити підтримувати проєкт, пригрозивши фінансовим крахом. Що важливо розуміти, російський "Газпром" наразі змушений використовувати тільки власний флот і не може найняти іноземні судна через санкції офіційного Вашингтону.

Не можна також не згадати про те, 7 жовтня польське Управління із захисту конкуренції і споживачів (UOKiK) оштрафувало російську компанію "Газпром" на 29 мільярдів злотих (понад 6 млрд євро) через відсутність співпраці в ході антимонопольного розслідування щодо будівництва скандального газогону "Північний потік-2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Путін вирішив помститися Польщі через нові проблеми з "Північним потоком-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?