Команда Путіна вигадала, як поквитатися із США через Південні Курили
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Путіна вигадала, як поквитатися із США через Південні Курили

Команда Путіна вигадала, як поквитатися із США через Південні Курили
Джерело:  online.ua

Новий конфлікт, який нещодавно розгорівся між російською та американською владою, продовжує набирати обертів. Так, уповноважений представник очільника Кремля Володимира Путіна в Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв неочікувано для всіх озвучив пропозицію називати жителів Аляски "громадянами Російської імперії" після інформації про те, що в США вважають жителів російських Південних Курил підданими Японії, передає ONLINE.UA.

"Я готовий переговорити з міністерством закордонних справ про те, щоб жителів Аляски сприймали як громадян Російської імперії", — заявив представник російського президента.

Варто звернути увагу на те, що саме так Трутнєв відповів на прохання прокоментувати публікацію японської газети Hokkaido Shimbun, яка написала про те, що США вважають росіян, які народилися на Південних Курилах, громадянами Японії. Російський політик наголосив, що вважає ініціативу Штатів "новою позицією міжнародних правил".

Що важливо розуміти, конфлікт розгорівся після того, як Держдеп CША заявив, що вважає уродженцями Японії людей, що народилися на Південних Курилах. У відповідь на це команда Володимира Путіна закликала офіційний Вашингтон "знати червоні лінії".В інструкції Держдепу для бажаючих взяти участь у програмі Diversity Visa відзначається, що люди, які народилися на островах Хабомаї, Шикотан, Кунашир та Ітуруп, відносяться до Японії. А особи, які народилися на Південному Сахаліні, відносяться до Росії. Через таку позицію поплічники очільника Кремля звинуватила США в тому, що американці нібито ставлять під сумнів підсумки Другої Світової війни і "заохочують реваншизм".

Варто нагадати, що Японія претендує на Південнокурильські острови по Трактату про торгівлю і кордони 1855 року. В Японії територіальну суперечку з російською владою офіційно називають питанням про "північні території". Однак Кремль продовжує наполягати, що Курили увійшли до складу СРСР за результатами Другої світової війни. Як відомо, Російська імперія продала Аляску США у другій половині 19 століття.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гаррі Каспаров пояснив, як можна зупинити Путіна та його команду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?