Гаррі Каспаров назвав єдиний спосіб раз і назавжди зупинити Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Гаррі Каспаров назвав єдиний спосіб раз і назавжди зупинити Путіна

Гаррі Каспаров назвав єдиний спосіб раз і назавжди зупинити Путіна
Джерело:  online.ua

Один із найвпливовіших російських опозиціонерів, а також легендарний шаховий гросмейстер Гаррі Каспаров ніколи не боявся висловлювати свою думку щодо будь-яких політичних кроків очільника Кремля Володимира Путіна та усіх членів його команди. Цього разу відомий політик вирішив пояснити, чому протягом останніх 20 років ніхто не зміг зупинити російського президента та поквитатися з ним за усі війни, які спалахували в різних куточках планети саме з провини останнього. За словами Гаррі Каспарова, на міжнародній арені досі не було жодного лідера, ані групи лідерів, у яких би вистачило політичної волі покласти край усім злочинам Володимира Путіна. Саме тому видатний гросмейстер закликав Європейський Союз та Захід подивитися правді у вічі та не втрати шанс зупинити російського диктатора, поки ще є така можливість. Про це повідомляє ONLINE.UA на допис російського опозиціонера у Фейсбук.

"Я багато років говорив одне і те ж, і не бачу ніякої необхідності змінювати свою позицію. Починати треба з політичної волі. Я б звернувся із закликом до європейців все-таки подивитися спочатку в дзеркало, а потім подивитися на Путіна, точніше на його record, на його кредитну історію і зрозуміти, що путінська Росія давно знаходиться в стані гібридної війни з Європою. І Європа повинна зробити все, щоб путінський режим позбувся головного джерела надходжень, що дозволяють проводити ці гібридні війни", — озвучив свою пораду міжнародній спільноті Гаррі Каспаров.

Окрім того, він звернув увагу впливових політиків на те, що саме команда Володимира Путіна відповідальна майже за всі конфліктні точки в світі сьогодні.

"Якщо дивитися сьогодні на іранську ядерну проблему, практично на будь-яку проблему в світі — на Венесуелу, на Північну Корею — це все пов'язано з діями Путіна. Поки Путін перебуває в Кремлі, гарячі точки будуть тільки з'являтися і розширюватися. Я не сумніваюся в тому, що крен Ердогана від обережного авторитаризму, при збереженні основних демократичних механізмів, у бік жорсткого авторитаризму, що базується на пантюркістських ідеях — це результат того, що він побачив, як це сходило з рук Путіну, і вирішив пограти в ту ж гру, яка виявилася досить ефективною для збереження особистої влади", — переконаний російський політик.

За словами Гаррі Каспарова, вплив Путіна на багато процесів в світі через гібридні війни, і через використання величезних матеріальних ресурсів, є серйозним геополітичним фактором, який не можна ігнорувати. Опозиціонер закликає міжнародних лідерів об'єднатися, щоб спільними зусиллями зупинити Путіна, поки ще є така можливість та політична воля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Путін вирішив покарати кримчан за "крадіжку" води.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?