Команда Путіна висунула черговий ультиматум Раді Європи проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна висунула черговий ультиматум Раді Європи проти України

Команда Путіна висунула черговий ультиматум Раді Європи проти України
Джерело:  online.ua

Команда президента РФ Володимира Путіна продовжує використовувати впливові і авторитетні міжнародні майданчики для ведення агресії проти України. На цей раз глава МЗС РФ Сергій Лавров вирішив дорікнути Раді Європи за подвійні стандарти і відмову використовувати свій вплив на офіційний Київ за "порушення прав російськомовного населення" України. Лавров вимагає припинити байдуже спостерігати, як Україна "розхитує авторитет" Ради Європи та належним чином відповісти на "дискримінацію" російського і російськомовного населення в Україні та країнах Балтії. Такий нахабний ультиматум РЄ Лавров висунув у посланні, яке направив генсеку організації Марії Пейчіновіч-Бурич з нагоди 25-річчя вступу Російської Федерації до Ради Європи, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

"Відсутність належної реакції на такі масові і довгострокові порушення прав людини, як дискримінація російського і російськомовного населення в Україні і в країнах Балтії, розхитує авторитет Ради Європи. Організація, що виникла на руїнах Другої світової війни, не повинна байдуже дивитися на прояви історичного ревізіонізму і звеличення пособників нацистів ", - заявив Лавров.

Міністр інонстранних справ Росії публічно звинуватив Раду Європи в нездатності працювати без подвійних стандартів і зберігати самостійність. Лавров дав зрозуміти, що всі резолюції ПАРЄ проти Росії офіційна Москва не приймає до уваги і буде домагатися своїх цілей на міжнародній арені, не дивлячись на тиск усього світу.

"Досвід останніх років підказує, як важливо не допускати перетворення Парламентської асамблеї в арену для зведення рахунків. Утримуватися від нав'язування неконсенсусних документів. Домагатися, щоб діяльність Європейського суду з прав людини була вільною від політичних та ідеологічних уподобань", - підкреслив Лавров.

Важливо відзначити, що це не перші обурливі скарги Росії на Україну у впливові міжнародні організації. Нещодавно в Москву приїжджала генсек Ради Європи Марія Пейчіновіч-Бурич, з якої команда Путіна також обговорювала "дискримінацію" російськомовного населення України, країн Прибалтики та утиски російських ЗМІ. Крім того російська влада звернули увагу генсека РЄ на плачевну ситуацію з водою в окупованому Криму. Окупанти сподіваються, що Рада Європи турбуватиметься цією проблемою і змусить владу України відновити поставки води на окупований півострів.

До речі, Рада Європи щодо Росії вже давно почала відступати від власних статутних цілей. У минулому році комітет міністрів Ради Європи затвердив додаткову процедуру покарання країн-членів за серйозні порушення зобов'язань в контексті статуту організації. Це рішення ПАРЄ прийняла, незважаючи на заперечення української постійної делегації, а також партнерів України. Згідно з процедурою, новий список санкцій механізм практично виключає накладення санкцій на країни-члени Ради Європи в разі порушень статуту організації, а також регламенту Парламентської асамблеї, включаючи норми міжнародного права. Ця процедура, зокрема, унеможливлює введення нових санкцій проти Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ПАРЄ висунула вимогу Україні через НАБУ і проблеми з реформами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?