Команда Путіна влаштувала новий міжнародний скандал - резонансні подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Путіна влаштувала новий міжнародний скандал - резонансні подробиці

Команда Путіна влаштувала новий міжнародний скандал - резонансні подробиці
Джерело:  online.ua

Команда президента Росії Володимира Путіна знову влаштувала міжнародний скандал. На цей раз він виник в Австрії, де російського дипломата зловили на промисловому шпигунстві. Офіційний Відень прийняв рішення вислати російського дипломата з країни до 1 вересня. У Росії відреагували на виниклий скандал. Там, за традицією, назвали ситуацію непорозумінням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kronen Zeitung.

У австрійському МЗС вже підтвердили, що висилають російського дипломата, так як його дії суперечать Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

"Я можу підтвердити, що буде висланий російський дипломат. Його поведінка суперечить Віденської конвенції про дипломатичні зносини", - зазначила офіційна представниця МЗС Австрії Клаудіа Тюрчер.

Відомо, що шпигунство російського дипломата виявили за допомогою громадянина Австрії, який заявив, що шпигував під його керівництвом. Сам дипломат свідчення давати відмовився, скориставшись недоторканністю. Важливо відзначити, що Австрія вперше оголосила дипломата з Росії персоною нон грата, хоча раніше російські дипломати неодноразово висилалися з інших країн світу через неправомірну і злочинну діяльність.

У Росії розраховують, що інформація про висилку російського дипломата з Австрії - це непорозуміння. Так на інцидент відреагував перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров. Сенатор сподівається, що цей міжнародний скандал вирішиться, навіть згадав про "хороші і міцні" відносини між Австрією і Росією. Він вважає поганою тенденцією ряд подібних інцидентів з висилкою російських співробітників диппредставництв з європейських країн, за традицією, назвавши їх "антиросійською кампанією".

Нагадаємо, кілька днів тому трьох громадян РФ, які працювали в країні в якості розвідників під дипломатичним прикриттям, вислали зі Словаччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство закордонних справ Естонії викликало посла Російської Федерації через спроби виправдати радянську окупацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?