Команда Путіна знову почала висилати іноземних дипломатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна знову почала висилати іноземних дипломатів

Команда Путіна знову почала висилати іноземних дипломатів
Джерело:  online.ua

18 лютого офіційно стало відомо, що команда очільника Кремля Володимира Путіна вирішила вислати співробітника посольства Естонії в Москві у відповідь на оголошення персоною нон грата російського дипломата в Таллінні. Цю інформацію підтвердила одіозна представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТАСС.

"Нещодавно Естонія абсолютно безпідставно оголосила персоною нон грата дипломата посольства Росії в Таллінні, він займався питаннями культури і освіти. Російська відповідь не забарилася. Був викликаний посол Естонії в Москві, йому було висловлено рішучий протест та оголошено про висилку одного з дипломатів естонського дипломатичного представництва", - заявила скандальна російська дипломатка.

Варто зазначити, що Захарова не розповіла, коли саме Естонія вислала російського дипломата. Що цікаво, на сайті МЗС Естонії дані про цей інцидент взагалі відсутні.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно парламент Естонії закликав членів Євросоюзу на міжнародному рівні посилити санкції проти режиму очільника Кремля Володимира Путіна. Офіційний Таллінн наголосив, що це необхідно зробити, щоб примусити російську владу виконувати свої міжнародні зобов’язання, зокрема щодо прав людини. Цілком можливо, що цей заклик також вплинув на рішення Москви вислати естонського дипломата.

Як уже згадувалося раніше, 5 лютого РФ неочікувано для всіх вислала трьох європейських дипломатів, коли глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель прибув до Москви з візитом. Кремль висловив протест у зв’язку з участю дипломатичних співробітників генеральних консульств Швеції і Польщі в Санкт-Петербурзі і посольства Німеччини в Москві в акціях протесту 23 січня. Дипломатів оголошено "persona non grata" і наказано найближчим часом покинути територію Російської Федерації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада ЄС нарешті відреагувала  на останні заяви одіозного глави Міністерства закордонних справ РФ Сергія Лаврова про "розрив відносин між Росією та ЄС, який вже відбувається".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?