Команда Путіна знову зганьбилася через нахабну брехню - скандальні подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Путіна знову зганьбилася через нахабну брехню - скандальні подробиці

Команда Путіна знову зганьбилася через нахабну брехню - скандальні подробиці
Джерело:  Крим.Реалії

В окупованому Криму вже настав момент, коли питна вода для населення практично закінчилася. Окупанти українського півострова з 24 серпня ввели графік подачі води, хоча раніше "влада", яку призначив Кремль, запевняла, що всі проблеми з водою вдасться вирішити. Через це скандальна депутатка Держдуми РФ Наталія Поклонська звернулася до Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет і попросила "організувати дипломатичні переговори по відновленню поставок води з України в Крим". Після цього вона заявила, що була "приємно здивована конструктивною реакцією Управління Верховного комісара ООН з прав людини" на своє звернення "щодо порушення українською стороною прав людини в Криму в зв'язку з незаконним позбавленням людей прісної питної води". Поклонська стверджувала, що ООН мало не визнала її статус, як "представника Криму в парламенті Росії". Речниця Управління Верховного комісара ООН з прав людини Руперт Колвілл спростувала ці слова Поклонської. Вона нагадала, що позиція УВКПЛ по статусу Криму залишається незмінною, а за проблеми з водою в Криму повну відповідальність несе Росія. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

"Верховний комісар отримав лист від Наталії Поклонської, заступника голови Комітету з міжнародних справ Держдуми Росії, в якому висловлюється стурбованість з приводу доступу до води в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, тимчасово окупованих Російською Федерацією. У зв'язку з відсутністю доступу УВКПЛ до Криму, наш директор Відділу польових операцій і технічного співробітництва УВКПЛ відповів пані Поклонській з проханням надати відповідну інформацію безпосередньо нашій місії зі спостереження за дотриманням прав людини в Україні. Позиція УВКПЛ по статусу Криму залишається незмінною і базується на резолюції 68/262 Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність Україна і резолюціях 71/205, 72/190, 73/263 і 74/168 Генеральної Асамблеї про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі ", - уточнили в ООН відповідь Поклонській.

На чергову нахабну брехню команди Путіна також відреагувала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппарова. Вона вважає, що Поклонська, як і її російські провідники, видають бажане за дійсне.

Нагадаємо, 85% потреб півострова в прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму в 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020 року ситуація з водою стала погіршуватися через посуху. Станом на початок літа рівень наповнення водосховищ природного стоку Криму виявився більш ніж в два рази нижче, ніж до літа минулого року. Крім того, у Сімферополі обміліло водосховище, тому в місто вперше в історії почали подавати артезіанську воду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кримчани в шоці від рішення окупантів скоротити подачу питної води. Вони звинувачують окупантів і російську владу в тому, що вони шість років робили все для того, щоб вода в Криму закінчилася, так як використовували її запаси на новобудови і миття російських танків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?