Команда Save Ukraine повернула з ТОТ ще 19 дітей — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Save Ukraine повернула з ТОТ ще 19 дітей — відео

Українські діти повертаються з ТОТ
Джерело:  Save Ukraine

Із тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще 19 українських дітей. Це сталося при 12-ій рятувальній місії Save Ukraine.

Ще 19 дітей повернули з ТОТ

Із тимчасово окупованих територій нашої країни вдалося повернути ще 19 українських дітей. Це сталося в рамках 12-ї рятувальної місії Save Ukraine.

Про результати проєкту 5 жовтня повідомила пресслужба організації.

За весь час роботи команда Save Ukraine повернула вже 196 неповнолітніх на підконтрольну територію.

Дякую всім, хто був поряд із нами та допомагав нам виконувати цю складну, але важливу роботу. Рухаємось далі, – написали організатори.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець повідомив, що наша держава розробила механізм повернення дітей, викрадених російськими загарбниками.

Противник найчастіше прикривається "евакуацією" та "оздоровленням", повідомляється на сайті омбудсмена. Нерідко неповнолітнім видають паспорти РФ, змінюють особисті дані, віддають російським сім'ям під опіку, відправляють на навчання до кадетських корпусів тощо. Все це в поєднанні з інформаційним вакуумом і пропагандою ворог використовує, щоб інтегрувати українських дітей до російського середовища.

Фільм “Понівечене дитинство” про історії дітей у російському полоні

До Дня захисту дітей у 2023 році команда Online.UA представила документальний проєкт «Понівечене дитинство», який розповідає про викрадених до Росії українських дітей.

За понад півтора року повномасштабної війни Україна змогла повернути менш як 400 дітей. Водночас Росія заявляє, що “евакуювала” 744 тисячі українських дітей. Оскільки дипломатія з країною-агресоркою не працює, Росія продовжує незаконно викрадати дітей з тимчасово окупованих територій України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?