Шокуючий фільм. “Понівечене дитинство” про викрадення Росією українських дітей представили Послам країн-членів ЄС в Аргентині
Категорія
Культура
Дата публікації

Шокуючий фільм. “Понівечене дитинство” про викрадення Росією українських дітей представили Послам країн-членів ЄС в Аргентині

Шокуючий фільм. “Понівечене дитинство” про викрадення Росією українських дітей представили Послам країн-членів ЄС в Аргентині
Джерело:  online.ua

21 вересня в Буенос-Айресі у Представництві ЄС в Аргентині відбувся показ документального фільму “Понівечене дитинство” про викрадення українських дітей Росією з тимчасово окупованих територій України. Стрічку створив відеопродакшн українського медіа Online.UA до міжнародного дня захисту дітей. 

Джерело: online.ua

Послам ЄС в Аргентині показали фільм “Понівечене дитинство”

Показ відбувся у рамках зустрічі Посла делегації ЄС в Аргентині Амадора Санчеса Ріко з дипломатичним корпусом країн ЄС за участі Посла України в Аргентині Юрія Клименка. Зустріч було проведено за сприяння ініціативи ГО “Центр Трансатлантичного Діалогу”.

У документальному фільмі “Понівечене дитинство” діти та їхні батьки розповідають власні історії. Хтось з них був у полоні у РФ, когось примусово вивезли в оздоровчий табір, когось розлучили з батьками під час так званих фільтраційних заходів, організованих російською армією.

Команда Online.UA створила іспаномовну версію фільму для поширення інформації про воєнні злочини Путіна та росіян серед авдиторії Латинської Америки за участі Жанни Чучман, Олександра Сливчука та студії звукозапису Mart Sound.

Серед Послів країн-членів ЄС були дипломатичні представники Греції, Італії, Нідерландів, Польщі, Ірландії, Угорщини, Бельгії, Іспанії, Словаччини, Болгарії, Австрії, Румунії, Швеції, Чехії, Фінляндії, Хорватії, Франції, Словенії, Німеччини та Португалії.

Показ фільму "Понівечене дитинство послам ЄС в Аргентині (фото - facebook.com/UKRinARG)

Після перегляду фільму Посол України Юрій Клименко та представники ГО “Центр Трансатлантичного Діалогу” звернулися до дипломатів ЄС із закликом посилити сприяння Україні в питанні якомога швидшого повернення маленьких українців додому.

Посол делегації ЄС в Аргентині Амадор Санчес Ріко поділився документальним фільмом “Понівечене дитинство” на своїй сторінці в соцмережі X та зазначив:

Близько 20 тисяч дітей депортовано. Це один із трагічних наслідків незаконного вторгнення Путіна в Україну. І ось про що шокуючий документальний фільм “Понівечене дитинство”, який я побачив разом зі своїми колегами-послами ЄС.

Фільм “Понівечене дитинство” розповідає історії дітей, які пройшли через російський полон

До Дня захисту дітей у 2023 році команда Online.UA представила документальний проєкт «Понівечене дитинство», який розповідає про примусово депортованих та викрадених до Росії українських дітей.

За понад півтора року повномасштабної війни Україна змогла повернути менш як 400 дітей. Водночас Росія заявляє, що “евакуювала” 744 тисячі українських дітей. Оскільки дипломатія з країною-агресоркою не працює, Росія продовжує незаконно вивозити дітей з тимчасово окупованих територій України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?