Команда Трампа вирішила безжалісно поквитатися з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Трампа вирішила безжалісно поквитатися з Путіним

Команда Трампа вирішила безжалісно поквитатися з Путіним
Джерело:  online.ua

Попри те, що чимало американських ЗМІ заявили про перемогу демократа Джо Байдена на виборах президента США, команда чинного очільника Білого дому Дональда Трампа активно продовжує працювати та ухвалювати важливі рішення. Так, нещодавно журналісти дізналися, що американський лідер наостанок вирішив поквитатися з російським президентом Володимиром Путіним. Йдеться про те, що додаткові потужні санкції Штатів щодо проєкту "Північний потік-2" будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, залучених у будівництво газопроводу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Згідно з останніми даними, учасники перемовин у Палаті представників і Сенаті США досягли угоди про включення додаткових санкцій щодо газопроводу "Північний потік-2" в проєкт закону про національну оборону 2021 року, який мають намір ухвалити до кінця поточного року. Варто звернути увагу на те, що нові санкції будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими кораблями з метою завершення проєкту.

"Водночас сенатор від штату Нью-Джерсі Боб Менендес, головний демократ в сенатському комітеті з міжнародних відносин, заявив, що члени Конгресу хотіли "дати зрозуміти, що Німеччина, як союзник, і державні чиновники в Німеччині не підпадуть під такі санкції", — йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, Білий дім робить усе можливе, щоб заблокувати завершення будівництва "Північного потоку-2", оскільки боїться того, що додаткові потоки російського газу збільшать політичний вплив команди Володимира Путіна на членів Євросоюзу та європейські політичні еліти. Що важливо розуміти, перші санкції щодо "Північного потоку-2" були оголошенні в кінці 2019 року, незадовго до планового закінчення робіт. Саме через санкційний удар Штатіа проєкт була змушена покинути швейцарська компанія Allseas, що надала судно-трубоукладач. Однак влада РФ швидко знайшли заміну - російське судно "Академік Черський", проте у нього виникли проблеми через неможливість укласти договір страхування. Чимало корпорацій бояться брати участь у проєкті через ризик потрапити під санкції Білого дому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Держеп США несподівано заявив, що готується передати владу Трампу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?