Команда Зеленського анонсувала нову систему голосування у Раді
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського анонсувала нову систему голосування у Раді

Команда Зеленського анонсувала нову систему голосування у Раді
Джерело:  online.ua

Представник президента у Верховній Раді, обраний нардеп від "Слуги народу" Руслан Стефанчук заявив,що в парламенті може з'явитися нова система голосування Рада-4, яка, на відміну від сенсорної кнопки системи Рада-3, реагуватиме не на тепло руки депутата, а на його відбиток пальця, повідомляє ONLINE.UA.

"Сьогодні ми вже піднімаємо питання про систему Рада-4. Рада-3 - це просто сенсорна кнопка, тобто реакція на тепло. Коли ж ми говоримо про Раду-4, то це реакція на відбиток пальця депутата", - сказав чиновник.

За його словами, наразі ведуться переговори з Інститутом прикладної математики і механіки НАН України, який повинен забезпечити технічну складову питання. Також проводяться консультації з юристами про внесення відповідних змін до регламенту Верховної Ради.

 Радник президент надіється, що нова система буде готова до експлуатації після зимових канікул депутатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з’явилася інформація про бажання екс-президента Петра Порошенка та Святослава Вакарчука  зайняти місця у комітеті  з зовнішньої політики. Партії "Європейська Солідарність" та "Голос" подали відповідні заяви у Верховній Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?