Команда Зеленського екстрено зателефонувала до Лаврова - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського екстрено зателефонувала до Лаврова - що відбувається

Команда Зеленського екстрено зателефонувала до Лаврова - що відбувається
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник МЗС України Дмитро Кулеба екстрено подзвонив міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову. За словами дипломата, він хотів детально оговорити провокації проросійських сил на Донбасі, внаслідок яких один український військовий загинув і одного було поранено. На переконання Дмитра Кулеби, це очевидні спроби зірвати режим припинення вогню і створити суттєві перешкоди для процесу мирного врегулювання загалом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Фейсбук-сторінку глави МЗС України.

"Діючи сумлінно, Україна у зв’язку з цими провокаціями вжила невідкладних заходів, передбачених домовленістю Тристоронньої контактної групи від 22.07.2020 про запровадження з 27.07.2020 пакету додаткових заходів з підтримки режиму припинення вогню, а саме – негайно задіяла координаційний механізм з реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння Спільного центру контролю та координації, а також поінформувала про інцидент Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні. Крім того, я ініціював термінову розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим для обговорення ситуації, що склалася, та шляхів виходу з неї", - наголосив Дмитро Кулеба.

Варто звернути увагу на те, що 6 вересня проросійські сили підступно обстріляли підрозділ Об’єднаних сил в районі Красногорівки з автоматичного станкового гранатомета - в результаті був поранений український боєці. Після цього керівництво української делегації в ТКГ щодо Донбасу дійшло висновку, що поодинокі провокації з боку ОРДЛО не можуть бути підставою для зриву мирного процесу. Однак, трохи пізніше, бойовики вдруге порушили перемир'я й відкрили вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Причепилівки, що на Луганщині - внаслідок обстрілу загинув військовий.

Нагадаємо, що опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовились у ТКГ. Що вжливо розуміти, з того часу до 6 вересня серед українських воїнів не було поранених та вбитих внаслідок обстрілів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Генштаб має намір скоротити кількість строковиків на осінній призов 2020.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?