Команда Зеленського готує допомогу кримчанам, поки Путін від них відмовляється
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського готує допомогу кримчанам, поки Путін від них відмовляється

Команда Зеленського готує допомогу кримчанам, поки Путін від них відмовляється
Джерело:  Крим.Реалії

Поки російський глава Володимир Путін повністю ігнорує проблему окупованого Криму, де виникла критична ситуація через коронавірус, українська влада готує допомогу для кримчан. Йдеться про гуманітарні табори на адмінкордоні Криму з Херсонською областю, на території яких відкриють аптечні пункти з потрібними ліками, яких немає на окупованому півострові. Тим самим українська влада не тільки допоможе українцям, які проживають на окупованій території, але і нагадають їм, що Україна буде захищати їх завжди і буде домагатися деокупацію півострова. Що офіційний Київ готує для кримчан повідомив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Безумовно, ми готові розгортати гуманітарні табору на лінії розмежування, біля наших КПВВ (на адмінграніце Криму з Херсонською областю - ред.) і обладнати, в тому числі, аптечними кіосками. Ми в спрощеному режимі приймаємо гуманітарні вантажі від гуманітарних організацій. А в Мінсоцполітики швидко дають відповідь відповідно. І ці вантажі потім можуть потрапити через КПВВ на окуповані території в інтересах людей ", - пояснив Резніков.

Таку обіцянку український чиновник дав кримчанам після того, як стало відомо, що Путін рятує від коронавіруса в Криму тільки своїх людей. Всі чиновники, які заразилися COVID-19, відразу ж виїжджають на територію РФ, де отримують потрібну медичну допомогу. Усі інші люди, громадяни України, які живуть на території окупованого Криму, для Росії не є об'єктом особливої уваги. У лікарнях Криму не вистачає місць, медперсоналу і ліків, щоб лікувати хворих. Так званій "владі" Криму Путін суворо наказав, щоб в разі смертності вказувати ту супутню хвороба, яка була викликана коронавірусом.

Представництво президента України в АР Крим стурбоване ситуацією, яка склалася на півострові у зв'язку з ростом хворих коронавірусом і дефіцитом ліків. У відомстві називають проблему критичною в умовах пандемії і закликають весь світ допомогти кримчанам, які через Путіна виявилися на межі життя і смерті.

Важливо відзначити, що місцеві жителі Криму дійсно в шоці від того, що відбувається на окупованому півострові. Вони повідомляють в соцмережах, що люди масово вмирають від пневмоній, але окупаційна "влада" продовжує фестивалити і не діяти. Кримчани звинувачують Путіна в геноциді і вимагають, щоб він негайно вжив заходів, так як в аптеках немає ліків, медпрацівників катастрофічно не вистачає, а деякі медустанови вимушено закрилися через те, що всі лікарі захворіли - і все це наслідок туристичного сезону, який проводили оккупанти, навмисне на помічаючи проблеми.

Як відомо, окупанти визнають, що за час пандемії в Криму всього виявлено 10700 випадків захворювання COVID-19, від наслідків якого померли 166 людей. Правозахисники стверджують, що ця статистика суттєво занижена, оскільки не відображає багатьох важливих факторів, включаючи інфікування в рядах російських військових і спецслужб. Вони відзначають, що число хворих коронавірусів може досягати декількох десятків тисяч.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меджліс кримськотатарського народу почав бити на сполох через катастрофічну епідеміологічну ситуацію в окупованому Криму, яка була спровокована високим темпом зростання захворюваності COVID-19. Глава Меджлісу Рефат Чубаров вже звернувся до ОБСЄ і ООН, щоб представники цих організацій екстрено відвідали Крим і спробували вплинути на команду Путіна, яка несе відповідальність за життя всіх кримчан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?