Команда Зеленського готує неприємний сюприз для Коломойського
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського готує неприємний сюприз для Коломойського

Команда Зеленського готує неприємний сюприз для Коломойського

Українська влада має намір заборонити повернення банків власникам — таку умову висунув МВФ. Зазначається, що невдовзі може бути прийнятий відповідний закон або зміни до чинного законодавства.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA

Джерела в НБУ стверджують, що це частина домовленостей з МВФ, і відповідні ініціативи вже готуються. На жаль, про деталі, як і в які закони будуть вноситися зміни, джерело не розповіло. Що цікаво, співрозмовник в уряді також підтвердив інформацію про підготовку такої законодавчої ініціативи, але теж без конкретики.

Журналіст та екснардеп Сергій Лещенко в соцмережі припустив, що саме так МВФ намагається отримати гарантії, що Ігорю Коломойському не буде повернений Приватбанк.

"Ухвалення цього закону до канікул в МВФ, які почнуться перед католицьким Різдвом, і, відповідно, виділення Україні грошей до Нового року - під питанням. У парламента залишилося два сесійних тижня в цьому роки, останній сесійний день - 20 грудня", - пише Лещенко.

Він стверджує, що в кулуарах влади обговорюється проект закону, який проходив узгодження в МВФ. Зокрема, одна із запропонованих ідей передбачає, при оскарженні дій влади суди повинні враховувати, чи прийняті ці рішення з урахуванням "громадського інтересу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський розповів, що на нещодавній зустрічі з олігархом Ігорем Коломойським  говорив про скасування монополії і зниження тарифів на комунальні послуги. Зеленський сказав, що впевнений, що Коломойський його почув. І додав, що побачимо, якою буде результат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?