Команда Зеленського провела термінову зустріч - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського провела термінову зустріч - що відбувається

Команда Зеленського провела термінову зустріч - що відбувається
Джерело:  online.ua

В Офісі українського лідера Володимира Зеленського відбулося терміново засідання робочої групи з питань зниклих безвісти на Донбасі, а також полонених військових і цивільних. Учасники засідання заслухали та проаналізували дані представників Міжнародного комітету Червоного Хреста з ведення реєстру осіб, які зникли під час бойових дій на сході України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сатй ОПУ.

Так, заступниця координатора відділу захисту населення Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Прісцилла Абсі доповіла, що в організацію звернулися близько 750 осіб, родичі яких зникли безвісти.

"Координатор робочої групи Микола Колесник зазначив, що Червоний Хрест - це єдина міжнародна організація, яка може проводити повноцінну роботу з пошуку зниклих безвісти і цивільних заручників. Також координатор робочої групи наголосив на важливості з'ясування ситуації щодо повернення тіла загиблого в полоні воїна Романа Безпалого. Він назвав неприпустимим випадок, коли правоохоронці оголосили в розшук зниклого безвісти військовослужбовця Руслана Сугака за підозрою в скоєнні вбивства", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вказано, що очільник Нацполіції наказав провести перевірку інциденту щодо Руслана Сугака. Також буде вивчено інформацію про обставини повернення тіла Романа Безпалого. Всі справи будуть взяті під контроль Міністерства внутрішніх справ.

"Учасники робочої групи звернулися до Верховної Ради з пропозицією створити Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування подій, які відбувалися під час Іловайської і Дебальцевської операцій. Координатор робочої групи Микола Колесник подякував представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста за те, що вони займаються сім'ями безвісти зниклих під час бойових дій на Донбасі", - повідомляє пресслужба ОПУ.

Він акцентував увагу на тому, що з урахуванням комюніке за результатами саміту в нормандському форматі і заяв президента Володимира Зеленського, робота зі звільнення наших громадян і пошуку зниклих безвісти триватиме доти, поки останній українець не повернеться додому.

Окрім того, відомо, представники робочої групи звернулися до Зеленського з пропозицією привітати з новорічними святами кожного цивільного заручника, полоненого і політичного в'язня в РФ, Криму та в ОРДЛО, щоб вони відчули, що їх пам'ятають на найвищому рівні в державі.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, перший етап нового обміну "усіх на усіх" між Києвом та Москвою повинен привести до звільнення 77 українців. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?